1,886 total views

Deși, cu mult înainte de demararea oficială conform legii, în comuna Dănicei campania electorală a început cu ”strigături”, mai ales cele venite din partea contracandidatului actualului primar, Dumitru Pirneci. El este acuzat că în mandatele sale nu a introdus apă potabilă în comună și că a asfaltat doar 1 km de drum.

Contracandidatul primarului Pirneci știe să numere până la 1.

5

Am vrut să verificăm la fața locului dacă cele reclamate corespund realității și am purces la drum. Ajunși în Dănicei, am avut parte de o primă constatare și anume că pe unele străzi, colaterale celei principale, se putea vedea asfalt proaspăt. Am rulat mașina pe el mai mulți kilometri, luând la rând mai multe străzi comunale, constatând atât calitatea cât și cantitatea care nu corespundea cu cea reclamată. Ulterior am aflat că s-au asfaltat 10 km drumuri comunale și 6,5 km drum județean. În timpul vizitei noastre se lucra la asfaltarea drumului ce face legătura între centru comunei cu satul Dealul Scheii.

6

Contracandiatul minte de… îngheață apa

De asemenea, am vorbit cu mai mulți locuitori întrebându-i dacă au apă potabilă de la rețeaua comunei și, surprinzător, am aflat că au. Pentru a afla detalii privitoare la investițiile ”acuzate” ca fiind inexistente, am făcut o escală la Primăria Dănicei, unde am purtat un dialog cu primarul în exercițiu. Cu această ocazie am aflat că în majoritatea satelor și cătunelor ( Dealul Lăunele, Bădeni, Glodu, Ceretu, Dealul Danului, Dealul Scheii, Drăgulești) există apă de la rețeaua comunei. Investiția a fost făcută în urmă cu câțiva ani și continuă și în singurul cătun unde încă nu există alimentare cu apă, Dealul Pleșului. Cu această ocazie se extind și rețelele în Lăunele de jos, Cireșu și Valea Scheii.

4În acest proiect sunt prevăzute 2 puțuri de adâncime la cele 2 bazine de acumulare apă, respectiv Dealul Lăunele, limită Cuca – Dănicei și unul în Dealul Scheii, lângă bazinul de alimentare cu apă la punctul Izlaz. Proiectul este aprobat, bani există, licitația a fost finalizată și, în câteva zile, vor fi demarate lucrările pentru această investiție.
Așadar, situația nu este deloc atât de neagră precum o acuză contracandidatul primarului Pirneci, Gheorghe Nițu. Acesta minte cu nerușinare pe posturile locale de televiziune și în anumite ziare plătite, încercând să-l aducă pe actualul primar într-o umbră nefavorabilă în fața alegătorilor, ”uitând” că ei, alegătorii, locuiesc în Dănicei și se bucură de principalul element necesar vieții, apa, de mai mulți ani.

Contracandidatul… fură apa!?

Acesta ar fi un motiv pentru care patronul de la ”Nițu Company” ar putea să fie descalificat la urnele de vot. Și ar mai fi un motiv, extrem de grav,demonstrat în fața noastră. Pentru această demonstrație, o echipă de specialiști din Primăria Dănicei, împreună cu primarul și șeful de post al Poliției din comună, secondați îndeaproape de noi, ne-am deplasat la locuința (încă neterminată) a lui Gheorghe Nițu. În imediata apropiere a gardului de beton, primarul a dat la oparte un palet lăsând să se vadă un robinet plantat la nivelul pământului, de care era legat un furtun. Primarul a deschis robinetul și la capătul celălalt al furtunului a țâșnit un jet de apă.

7Am aflat că din anul 2008, Gheorghe Nițu – candidatul PSD la primăria Dănicei – s-a legat fraudulos la rețeaua de apă stradală. În toți acești ani el și-a spălat mașinile și a udat grădina, aflată în imediața vecinătate, de la acest robinet, refuzând să încheie un ”Contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă”.

”În perioada cât a fost consilier local din partea PNL, de câte ori i se atrăgea atenția că trebuie să încheie un contract de alimentare cu apă, Nițu făcea un scandal monstruos. Din cauza firii sale irascibile cred că i s-a retras sprijinul politic și a fost schimbat din Consiliul Local și nu din neplata cotizației, cum spune el. V-am chemat să vedeți cu ochii dumneavoastră cum fură Nițu apa comunei, să nu spună nimeni că eu sunt nebun și că am ceva cu el”, ne-a declarat primarul Dumitru Pirneci.

Contracandidatul riscă… penalul

casa contracandidatului

9

Primarul ne-a mai spus că Nițu nu are autorizație pe casa aflată în construcție și că nici impozitele nu și le plătește. De asemenea, cu această ocazie am mai aflat și că mașinile de transport în comun ale candidatului PSD, Gheorghe Nițu, fac curse zilnice pe ruta Rm. Vâlcea – Vitomirești, deși nu are licență pe această rută. N-am înțeles ce face poliția din Dănicei, de ce nu ia măsuri pentru sancționarea acestei piraterii.
Șeful de post ne-a spus că așteaptă sesizare scrisă din partea Primăriei. Va demara cercetările și dacă se confirmă (ce să se mai confirme din moment ce evidența se află în fața noastră!?), va lua măsurile legale.
E bine și atât, decât să fim trimiși la Inspectorat, la purtătorul de cuvânt, cum se poartă atunci când șefii de post sunt ”copleșiți” de problematica localității și nu au timp pentru niște jurnaliști curioși.

În loc de concluzii

Revenind la atacurile candidatului Nițu asupra primarului Pirneci, trebuie spus că acestea nu au relevanță și nici temei. În anii în care a fost primar al comunei Dănicei, Dumitru Pirneci a reușit multe investiții în comună, realizări vizibile pentru care majoritatea locuitorilor cu care am vorbit s-au declarat mulțumiți.

3

Ei ne-au spus că primarul este și va rămâne primar, chiar dacă unul ca Nițu încearcă prin metode murdare să-i ia locul. Oamenii mai spun că actualul candidat al PSD, Gheorghe Nițu, va păți ca în urmă cu patru ani când a mai candidat, din partea PNL, și a ieșit cu mult în urma lui Pirneci.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.