Loading

La începutul anului 2021, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență, pentru modificarea și completarea OUG 57 – Codul Administrativ, iar în virtutea acestei prevederi legislative s-a revenit la prefectul politic. De atunci, prefectul nu mai exercită o funcție de înalt funcţionar public (PSD Vâlcea nu mai „transpiră” să-i facă funcționari publici la comandă pe cei cărora le „atârnă” de gât „tinicheaua” de prefect, vezi cazul Marin Florian), ci o funcție de demnitate publică, acesta putând fi și membru de partid.

Așadar, astăzi, Vâlcea are un prefect scos din oul cu surprize al PSD, un ou care a stat ascuns în sertarul unui birou de la subsolul clădirii. De ce l-a ținut ascuns? Pentru că liderul suprem este extrem de grijuliu și își face mereu provizii. Acum, s-a gândit că e momentul să scoată oul pentru a-l mânca, dar nu oricum, ci pe pâine, având la el și cuțitul special care i-a oferit posibilitatea de a-l întinde extrem de repede să nu fie mănâncat de alții înainte de a fi uns, pardon..întins!

Este cunoscut faptul că Instituția Prefectului, ca toate instituțiile de altfel, are o pagină de Facebook, unde zi de zi sunt publicate informațiile de interes public.

Din 11 februarie, de când Sebastian Fârtat și-a prezentat pe acest cont raportul de activitate pentru mandatul august 2020-februarie 2022, în afară de rata incidenței cumulate a cazurilor covid, preluări aiuristice de la pagina „Guvernul României”, ceremonii de învestire a prefecților (de parcă asta ne interesează pe noi, vâlcenii) din alte județe ori învestirea proprie, nimic altceva nu regăsim pe această pagină oficială.

Cu alte cuvinte, la ora actuală, Prefectura Vâlcea are zero activitate. Nu găsim nicio informație de real interes despre ceea ce face „noul” prefect, care după 10 zile, în condițiile în care prioritățile cu siguranță sunt foarte multe, ne demonstrează că doarme în papucii statului. De ce? Probabil e depășit de situație, așa cum mulți susțin. Oprea nu știe că el dă tonul, el implementează politicile, el trebuie să comunice, pentru că el este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu Marin sau Rădulescu.

Aloooo, domnule Oprea! Vrem să vă auzim glasul la o conferință de presă, să vă vedem, să vă adresăm întrebări!? Ieșiți pe sticlă, nu stați ascuns după „fusta” pesedistă tocită și obosită. Nu fiți mut și invizibil!!! Aveți obligații prin ghidul prefectului făcut de MAI și prin atribuțiile Cancelariei Prfectului și ale Prefectului!!!

Totuși, o postare care aparține vicepreședintelui Florian Marin ne arată că vineri, 18 februarie, a avut loc evaluarea activității Departamentului pentru Situații de Urgență și a structurilor aflate în coordonare, pe anul 2021”, iar ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință. Foarte bine, dar această informație nu există și pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului, deși era obligatoriu, în opinia noastră, pentru că aflam și noi mai multe despre această „evaluare” ori auzeam” ce are de spus prefectul în acest sens.

Acum, să facă publică ședința vicepreședintele Marin, și nu prefectul Oprea, tindem să credem că Marin conduce Prefectura Vâlcea, Marin îi face agenda de lucru, Marin vorbește peste tot în locul lui, mai ales că și-a permis să stea la prezidiu, lucru care spune multe. Oare de ce a stat Marin în stânga prefectului? Nu să ne demonstreze cine conduce județul, adică Rădulescu și în nici un caz mutul de Oprea? Dacă Victor Stănculescu nu era în concediu oare unde mai stătea Marin, la această ședință? Întrebăm, pentru un prieten! În rând cu ceilați, clar, unde îi era locul, nu moț în față! Ori avem a face cu un tupeu administrativ de prost gust ori Marin într-adevăr conduce Prefectura Vâlcea!?

Domnule Oprea, bine că ați publicat CV-ul, așteptăm cu real interes și invitația la conferința de presă. Vă aducem la cunoștință că Tiberiu Costea când a venit prefect a doua zi a făcut conferință de presă. Fârtat Sebastian, la fel! Hai, încercați! Nu vă „sfâșiem”!

În loc de concluzii,

Titlul este o trezire la realitate a „noului” prefect!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.