Loading

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 28 ianuarie 2021, se află și proiectul de hotărâre „privind prelungirea duratei contractelor de închiriere a unor suprafațe de teren pentru amplasarea de panouri publicitare”, proiect pentru care inițiatorul, primarul Mircea Gutău, solicită votul consilierilor locali, pentru prelungirea prin act adițional la fiecare contract deja existent, pentru o perioadă de încă 3 ani, respectiv până la 28 februarie 2024.

Motivul invocat de inițiator se la faptul că cele 4 societăți, care au solicitat prelungirea contractelor, au plătit către bugetul local echivalentul a 13.400 de euro/an și că prin serviciile oferite și-au adus contribuția și la transmiterea în rândul populației a informațiilor de interes public sau informații de interes în cazul situației de urgență. Mai mult, că declararea pandemiei covid 19 a influențat puternic activitatea acestor societăți, îndeosebi pe perioada stării de urgență, dar și ulterior pe parcursul stării de alertă.

Cele 4 societăți care dețin contracte, pentru cele 9 suprafețe de teren, pe care se află panouri publicitare sunt:

– New Age Advertising Agenty SRL – Craiova, 4 panouri, 400 euro/lună,

– Oltenia ADV Media SRL – Craiova, 1 panou, 200 euro/lună,

– Local Outmedia SRL – Sibiu, 3 panouri, 466 euro/lună

– Euromedia Group SRL – Voluntari, 1 panou, 51 euro/lună

Domnule inițiator de proiect, Mircea Gutău, țineți cu casa sau cu gardul ?

Vâlcenii care dețin societăți înscrise la Registru Comerț Vâlcea, oare nu au avut de suferit pe perioada pandemiei ? Oare lor nu le-a fost influențată puternic activitatea, scăzându-le drastic încasările, având pierdere de clienți, angajați cu salarii tăiate sau alte sacrificii pe care au fost obligați să le facă ? Cum este posibil să solicitați prelungirea acestor contracte folosind ca motiv principal plata la bugetul local a chiriei? Societățile din Vâlcea nu au plătit taxe și impozite la bugetul local, în această perioadă de pandemie ? Doar ei au plătit ?

Dați drumul la licitații corecte, domnule inițiator de proiect !

Echilibrați dreptul de participare, pentru că în Vâlcea sunt foarte multe societăți cu același profil de activitate și cu siguranță și-ar dori și acestea să dețină un astfel de spațiu/panou !!! Facilitați firme din Craiova, Sibiu, Ilfov, în detrimentul societăților vâlcene ? Cum este posibil să solicitați prelungirea unor contracte pentru societăți care își au sediul în alte județe, în loc să vă doriți o licitație publică în speranța că se vor înscrie și firmele din Vâlcea și vor beneficia și ele de acest bun public. Societățile vâlcene plătesc aici taxele și impozite, nu ar plăti doar o chirie care poate aduce un venit suplimentar la bugetul local !

De la momentul licitației, februarie 2016, când din întâmplare cei care au reușit închirierea acestor panouri erau din alte județe, dar până astăzi, situația societăților de pe raza municipiului, implicit și a județului, s-a schimbat foarte mult. Foarte multe agenții de media s-au înființat și au dreptul ca astăzi să participe și ele la închirierea acestor suprafețe de teren care aparțin domeniului public. Și societățile locale/județene își pot confecționa panouri publicitare !

Doamne ajută că nu mai aveți CL la picioare, că altfel sigur le dădeați străinilor ce pot avea și vâlcenii. Sperăm să vedem un vot „împotrivă” din partea celor 23 de consilieri, pentru ca închirierea panourilor să se facă prin licitație publică pentru o perioadă de 4 ani, nu de 3, 5 sau alte perioade !

Să vă informăm ce mastodont este Euromedia Group SA (deține o rețea de 8000 de panouri publicitare) care cerșește chirie în Vâlcea fiind, vedem, cel care plătește și cel mai mic tarif, pentru panoul din zona Pasarela Râureni ? Nu cred că este nevoie, sigur cunoașteți dedesubturile societății, nimic nu vă scapă!

De menționat că după licitația publică cu strigare, organizată în 5 februarie 2016, au fost reluate procedurile de licitație publică și au fost încheiate contracte pentru toate amplasamentele existente în municipiu – 24 suprafețe de teren (6 loturi). Așadar vom vedea și diferența contractelor în viitorul apropiat, acestea urmând să expire poate într-un an, poate doi, poate chiar mai repede, nu știm. Atunci vom vedea ce societăți au mai fost norocoase !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.