Loading

În Consiliul Local în continuare avem parte de jigniri, acuze, contre, fapt care demonstrează că 2022 va fi un an tot atipic administrativ. Astfel, noua ședința extraordinară, din 8 februarie, a adus un nou val de nemulțumiri în rândul consilierilor care văd extrem de diferit avantajele de trai bun ale comunității și pe care din pixul lor aceștia le pot avea sau nu.

Viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, susține că primarul Mircia Gutău și actuala majoritate formată în Consiliu Local – PER/PSD/USR – vor să înceapă ridicarea mașinilor de pe stradă, iar pentru asta au propus introducerea taxării, de luni până duminică, de la orele 8:00 la orele 20:00!

Astfel, în ședința extraordinară din 8 februarie 2022, proiectul „privind completarea și modificarea Regulamentului serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local din municipiul Râmnicu Vâlcea, aprobat prin HCL 217/2020 – amenajarea, organizarea și administrarea parcărilor cu plată”, a primit din partea consilierilor locali ai Partidului Național Liberal (PNL) un vot „împotrivă”. De ce? Pentru că proiectul inițiat de primarul municipiului, modifică actualul regulament de parcare și extinde perioada de taxare în parcările publice cu plată, pentru toate zilele din săptămână, de la 8:00 la 20:00.

Mai mult, se dă liber la ridicat mașinile care nu au plătită taxa de parcare, asta în timp ce mașinile parcate neregulamentar, pe trotuar sau spațiul verde, sunt ignorate cu desărvârșire de către Poliția Locală. Tot în acest context, viceprimarul Pîrvulescu atrage atenția că NU în toate parcările din municipiu există parcomate pentru plata în numerar a taxei, sau măcar hărți care să indice unde este cel mai apropiat aparat.

Acum, în urmă cu ceva timp, Pîrvulescu a depus la Primărie un Regulament nou de parcare, care vine cu îmbunătățiri importante la ceea ce avem acum, dar executivul local nu „l-a aprobat” nici până acum. Iată câteva din propunerile de îmbunătățire a Regulamentului pentru parcarea din municipiu, prezentate de viceprimarul Pîrvulescu,

fiecare apartament din municipiu, cu mașină înregistrată la adresă, să beneficieze de un loc de parcare

veniturile din taxa de parcare și abonamentele de parcare să fie folosite exclusiv pentru construcția de noi parcări

amenzile trebuie date numai în acele parcări în care se poate plăti atât în numerar, cât și digital

abonamente rezidențiale defalcate pe intervale orare

introducerea abonamentelor pentru parcările de serviciu, nu numai rezidențiale

facilități pentru mașinile electrice și hibride

reducerea prețurilor la abonamente și parcare, în conformitate cu veniturile/familie, la nivel local

PNL generația altfel” promite că se va folosi de toate mijloacele legale de care dispune, pentru a-l împiedica pe primarul Gutău să împovăreze și mai mult proprietarii de mașini, în condițiile în care nu rezolvă cu adevărat problema parcărilor din oraș.

22.Proiect_de_hot_si_raport_completare_si_modificare_anexa_7.3_la_regulamentul_serviciilor_publice_de_administrare_a_domeniului_public_si_privat

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.