4,248 total views

….iar întreg demersul vine ca urmare a solicitării făcute de conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, adică de managerul Dan Ponoran, prin adresa înaintată administrației județene în data de 4 decembrie 2020. La bază vor sta veniturile proprii ale spitalului, cu încadrarea în bugetul aprobat, acordarea stimulentelor urmând a se efectua începând cu plata drepturilor salariale ale lunii ianuarie 2021.

Așadar, în prima ședință a CJ Vâlcea, din 29 ianuarie, se propune acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate din spitalele aflate în subordonarea administrației județene. Din proiectul de hotărâre reiese că plata stimulentelor se va face lunar, în limita a două salarii minime brute pe țară, a căror finanțare este asigurată din veniturile proprii ale fiecărei unități spitalicești, cu încadrarea în bugetul aprobat. Pentru SJU, managerul Dan Ponoran, în calitate de ordonator de credite, va răspunde de modul de stabilire și acordare a stimulentelor, de întocmirea, aprobarea și aplicarea Regulamentului de acordare a stimulentelor financiare. Cu siguranță, conducerile celorlalte unități spitalicești vor avea aceleași responsabilități.

Mai mult, într-un comunicat remis astăzi presei, conducerea județului informează că a purtat și discuții, în dimineața acestei zile, cu antreprenorul care urmează să efectueze lucrările de modernizare a ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea, în vederea stabilirii unui grafic pentru derularea lucrărilor într-un ritm mai accelerat. Graficul de lucrări trebuie să cuprindă, în primă fază, construirea noii clădiri și reabilitarea subsolului clădirii existente. Se estimează ca demararea propriu-zisă a lucrărilor să aibă loc la jumătatea lunii februarie.

Deci, demersul conducerii județene nu se rezumă doar la crearea unor condiții optime pentru desfășurarea serviciilor medicale, ci se îndreaptă, cum spuneam, și către recompensarea personalului medical care, în această perioadă, depune eforturi deosebite pentru înfăptuirea actului medical.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.