1,452 total views

Primăria Râmnicu Vâlcea va concesiona prin licitație publică, pentru o perioadă de 49 de ani, terenul în suprafață de 7.583 mp, împreună cu construcția nefinalizată pe acesta – „clădire bazine și anexe”-, realizată în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare Baza de Agrement Ostroveni”.

A fost supusă votului toată documentația necesară concesionării – studiu de oportunitate, caiet de sarcini, documentația de atribuire, componența comisiei de evaluare a ofertelor care va fi formată din 7 (șapte) membri: 3 (trei) reprezentanți ai CL/1 (unu) AJFP/3 (trei) persoane din cadrul aparatului de specialitate al primarului, dar și 3 (trei) membri supleanți. În aceste condiții, HCL 213/2022, privind aprobarea schimbării funcțiunii obiectivului „Reabilitare și modernizare Baza de Agrement Ostroveni”, în „Sală de Sport”, își încetează aplicabilitatea.

„Având în vedere că imobilul-construcție monobloc este situat pe terenul aferent Bazei de Agrement Ostroveni și în imediata vecinătate a zonei de agrement Sălcioara-Insula Pescarilor, rămasă în proprietatea municipiului conform Deciziei civile nr 1995/2022, Lacului Ostroveni și a zonei de picnic, o soluție alternativă de punere în valoare a cestuia ar fi aceea de amenajare a unui „Centru multifuncțional de relaxare și agrement” în care să se poată desfășura atât activități sportive, cât și diverse activități de agrement, care împreună cu obiectivele menționate anterior să asigure îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților sportive, de petrecere în mod plăcut a timpului liber, cu impact asupra stării de sănătate a populației și a creșterii calității vieții”, acesta fiind motivul concesionării imobilului-construcție.

Așadar, pentru amenajarea „Centrului multifuncțional de relaxare și agrement” se propune atragerea capitalului privat și concesionarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 7583 mp. Referatul de aprobare, Raportul, Studiu de oportunitate, Caietul de Sarcini, Documentația de Atribuire, pot fi studiate accesând link-ul atașat.


https://www.primariavl.ro/sedinte-consiliul-local/convocari-proiecte-hcl/item/9176-consiliul-local-este-convocat-in-%C8%99edin%C8%9Ba-extraordinara,-in-data-de-07-11-2022,-ora-10-00,-in-sala-de-%C8%99edin%C8%9Be-a-primariei-municipiului-ramnicu-valcea


Proiectul de hotărâre a fost votat cu 13 voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă”. De la ședință a lipsit Popa Adrian-PSD, Popa Bogdan-PNL și Cezar Bulacu-PNL. Menționăm că proiectele pentru concesionare imobile se face cu 12 voturi „pentru”. Așadar, proiectul a trecut, urmează publicarea anunțului/licitația/contestațiile/atribuirea.

Virgil Pîrvulescu, viceprimarul municipiului, se declară foarte nemulțumit de decizia primarului Gutău, de a concesiona terenul, și susține că tariful de concesionare va fi doar de 15.000 euro/an, adică 1250 euro/lună. Probabil, semnatarul proiectului s-a gândit la această sumă luând în calcul investiția viitorului proprietar…

Vom vedea cine va fi noul proprietar!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.