1,533 total views

…un motiv invocat de președintele Rădulescu ar fi neexecutarea obligațiilor. Totuși, foarte multe voci din târg vorbesc despre clauze potențial abuzive, pe lângă cerința generală de „bună credință” și „echilibru”.

În momentul în care se încheie un contract, este necesar să se țină cont că este posibil ca acesta să nu funcționeze până la capăt și să nu aibă rezultatele scontate, din mai multe motive, unele ce pot ține chiar de conduita uneia dintre părți. De aceea stipularea unor clauze specifice face ca desființarea unui anumit contract să se poată face… mai greu sau… mai ușor. La CJVL vedem că se reziliează contracte pe bandă rulantă. Să mai spunem că prezența profesionistului juridic este esențială? Nu are rost! Așadar, contractele se pot încheia prin rezoluțiune sau reziliere!

Dar, ca de fiecare dată, conducerea județului prezintă lucrurile cu jumătate de măsură. Aflăm dintr-o postare publică (nu putem să definim textul ca fiind comunicat de presă, că nu e!) că administrația județeană reziliază alt contract de lucrări și anume, al constructorului care executa lucrările de restaurare, dotare și punere în valoare a Muzeului Memorial Nicolae Bălcescu.

„Din păcate, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către antreprenor, am fost nevoiți să reziliem contractul de lucrări. Am reluat procedura de atribuire a contractului de lucrări și, astăzi, 8 noiembrie, am semnat, alături de noul constructor, un alt contract pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv de investiții. Lucrările rămase de executat, în procent de 71% și cu o valoare de cca 2,1 milioane euro, urmează a fi realizate în termen de 10 luni. Acestea vizează Conacul, Biserica și Parcul ansamblului muzeal Nicolae Bălcescu și constau în: lucrări de rezistență, de arhitectură și de restaurare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, dar și dotarea cu mobilier și amenajarea parcului”, scrie edilul pe Facebook.

Și noi spunem că din păcate, în textul „aranjat” public, nu am citit ce ne-ar mai fi interesat, cum ar fi: care a fost motivul real al rezilierii contractului, cine a fost constructorul și cine este noul constructor, care deși apare în filmare(Fb – Constantin Rădulescu), autorul nu -i scrie numele și societatea pe care o administrează, deși intervievaților, da! Numele lui Rădulescu e important, al altora..nu! Așa se fac la CJVL lucrurile, pe jumătate!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.