1,149 total views

În data de 23 ianuarie, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a informat Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea că s-a semnat Contractul de finanţare aferent proiectului ”Reabilitare şi modernizare baza de agrement Ostroveni în Muncipiul Râmnicu Vâlcea”, în cadrul POR 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1. – Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul Poli de dezvoltare urbană.

Prin acest proiect se propune acoperirea, reabilitarea şi modernizarea bazinului nr. 1 prin construirea unei clădiri care să cuprindă toate spaţiile necesare desfăşurării unei funcţiuni de agrement în condiţii moderne, respectiv: bazine, saună, grotă salină, sală fitness, vestiare, grupuri sanitare, cafenea şi spaţii tehnice. Totodată, se urmăreşte reabilitarea spaţiilor verzi din incintă şi a aleilor pietonale: spaţiile verzi se vor planta cu gazon natural pe toată suprafaţa aferentă şezlongurilor şi cu plante perene în zona umbrarelor în aer liber, iar umbrarele vor fi realizate din construcţii uşoare de lemn stil pergolă, dotate cu băncuţe şi mese, de asemenea din lemn. Spaţiile verzi vor fi prevăzute cu sistem de irigaţii automatizat, iar aleile pietonale din incintă se vor reface din pavele de beton.

Prin realizarea acestei investiţii, va creşte numărul turiştilor care vor tranzita zona, se va îmbunătăţi calitatea turismului de agrement, va creşte standardul de viaţă prin oferirea de servicii specifice turismului de agrement de calitate, va fi modernizată infrastructura locală prin soluţii arhitecturale moderne şi se va contura şi mai puternic imaginea oraşului ca destinaţie turistică. Valoarea eligibilă a proiectului este de 31.960.773,90 lei (din care contribuţie locală 50%), iar durata de implementare este de 19 luni de la data semnării proiectului, respectiv 23.01.2014.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.