875 total views

…unde candidează din partea PSD. De prin 2018 ocupă ilegal un teren din domeniul public în suprafață de 421 mp, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 2,8 milioane lei.

Așadar, la Bujoreni, PSD Vâlcea și-a ales un candidat certat cu legea. Vorbim de Zaharia Silviu, candidat la primăria Bujoreni, la alegerile din 9 iunie 2024. În anul 2020 când era tot candidat la funcția de primar al comunei Bujoreni, dar din partea altui partid, datora la bugetul local al comunei suma de 1,5 milioane de lei. Tot atunci, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea i-a deschis, la sesizarea compartimentului juridic din administraţia locală, dosarul penal nr. 1207/P/2020, în care și astăzi „se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu”.

În prezent, Zaharia este un consilier local care nici în acest mandat nu s-a remarcat cu nimic în administrația locală, ocupat fiind de fapt cu altele, cum ar fi: nerespectarea legii pe mai multe planuri. În administrația Bujoreni, pentru SC ZAPIS SRL, de-a lungul anilor, s-au întocmit mai multe documente – pentru intrarea în legalitate, pentru trecerea terenului din domeniul public al comunei Bujoreni în domeniul privat sau chiar acte adiționale la contractul de închiriere.

Probabi, Zaharia Silviu, iată, din nou candidat la funcția de primar a localității Bujoreni, speră, ca și data trecută, să ajungă să ocupe fotoliul de primar pentru a-și rezolva situația ilegală ce trenează de ani de zile, o situație pe care organele statului o cercetează, dar nu o și soluționează.

Din nou, zilele trecute, primarul comunei Bujoreni, George Gîngu, a emis un nou comunicat de presă în atenția organelor de control abilitate, să sancționeze și să stopeze actele ilegale la care recurge candidatul PSD, Zaharia Silviu, pentru a-și face campanie electorală și nu numai.

„Respectarea prevederilor legale este o normă la care nu mă abat niciodată, indiferent despre cine sau despre ce este vorba! Astăzi, 9 aprilie 2024, Primăria comunei Bujoreni a transmis o notificare către Silviu Zaharia, consilier local și candidat PSD la alegerile locale, pentru a intra în legalitate. Acesta a încălcat prevederile art. 6 din Legea nr. 185/2013, amplasându-și bannere pe domeniul public al comunei Bujoreni fără autorizație. Pe lângă campania electorală murdară și imorală pe care o duce, Zaharia demonstrează, încă o dată, prin exemplu personal, că nu are nicio rușine în a încălca legislația în vigoare. De altfel, sunt ani de zile de când acesta practică ilegalitatea, fără a suporta consecințele de rigoare, deși am anunțat toate instituțiile abilitate. Nu voi accepta acest lucru și voi arăta public, de fiecare dată, caracterul și fățărnicia acestui personaj. Militez pentru o campanie electorală curată, bazată pe principii, idei și proiecte. Dar nu voi accepta ilegalități, atacuri la persoană sau implicarea familiei în mocirla electorală pe care unii o promovează”, a scris edilul pe contul de Fb..

Constantin Rădulescu poate l-a acceptat pe Zaharia ca și candidat că nu avea pe cine, prin acest demers știind chiar că riscă să tragă în jos procentul politic la nivel de județ, prin asemenea personaje. Altă variantă de acceptarea acestuia ca și candidat ar fi indiferența lui Rădulescu față de Zaharia, având de fapt nevoie doar de un țap ispășitor, neavând într-adevăr un alt candidat, și știind că în veci acesta nu va câștiga Primăria Bujoreni. Să fie la mijloc alte interese ascunse? Dacă nu, cum poate Rădulescu să susțină un candidat dator vândut la bugetul local al Primăriei unde candidează? Domnule președinte PSD si CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, Zaharia a sărit de la 1,5 milioane de lei, în 4 (patru) ani, la 2,8 milioane de lei datorie. Pe acest candidat îl susțineți? Când veți defila cu el prin comună ce le veți spune oamenilor? Cum vă puneți pe afișe cu astfel de individ dator? Interesant!

George Gîngu a demonstrat că face administrație, făcând față tuturor reclamațiilor emise de terți către toate organele statului, nescăpând nici o instituție în acest sens. Cu toate astea, el este în picioare, este apreciat, respectat și stimat de locuitorii comunei care îl sprijină necondiționat pentru un nou mandat, înțelegând și ei că totul este doar o mizerie de înlăturare a lui de la conducerea Primăriei.

În opinia noastră, George Gîngu are toate șansele să facă în continuare administrație în Bujoreni, el fiind un primar care poate să stea la masa edililor de frunte, din județul Vâlcea. Și, atenție!, nu sunt mulți!

Domnule Rădulescu, dați clik pe cuvintele albastre din acest text! Vă mai dăm o șansă să nu criticăm foarte dur în campanie PSD, datorită acestui candidat. Poate luați în considerare schimbarea candidatului! Nu e târziu! Vom reveni pe acest subiect și vom critica această candidatură a PSD Vâlcea!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.