563 total views

Începând din acest an, cetățenii comunei Vaideeni se bucură de o importantă investiție medicală care a fost realizată printr-un parteneriat dintre Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea. Realizat pentru a sprjini comunitatea locală, Centrul Comunitar Integrat a fost creat cu scopul de a oferi acces la serviciile medicale, integrate cu cele sociale și educaționale.

Această investiție a fost făcută pentru ca oamenii din zonă să aibă acces la serviciile de asistență medicală comunitară furnizate integrat cu cele sociale și educaționale. Centrul comunitar integrat a fost realizat în parteneriat cu administrația locală din Vaideeni, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 1,5 milioane lei. Parte din finanțare a fost asigurată din fonduri europene și guvernamentale, Consiliului Județean Vâlcea contribuind cu cca. 600.000 lei”, se arată în comunicatul transmis de președintele județului Vâlcea, Rădulescu Constantin.

Un centru comunitar integrat reprezintă cadrul în care își derulează activitatea echipa de asistență medicală comunitară în colaborare, în principal, cu asistentul social dacă beneficiarii serviciilor de asistență medicală comunitară au și probleme sociale identificate.

După analiza comunității și identificarea problemelor medico-sociale, se ia în considerare oportunitatea înființării centrului comunitar integrat, întâi la nivelul unității administrativ teritoriale, apoi la nivel județean urmând a fi decisă aprobarea înfiintării, de către UIS din cadrul Ministerului Sănătății, în baza notei de argumentare și a fișei de evaluare realizată de către direcția de sănătate publică județeană.

Finanțarea centrelor comunitare integrate se asigură, potrivit legii, de la bugetul de stat, din bugetele locale, din fonduri nerambursabile și din alte fonduri cu această destinație.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.