276 total views

Școala Gimnazială „Luca Solomon” , din Vaideeni susține activități școlare/extrașcolare. Zilele trecute, cei mici s-au bucurat și de vizionarea unei piese de teatru, cu marionete și ateliere de lucru pentru confecționarea unei marionete bufniță, în cadrul proiectului educațional: “Fii mândru de satul tău”.

Copiii au învățat despre lupta dintre bine și rău, pornind de la pictura exterioară a bisericilor vechi de sat din Vâlcea. Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluță, susține toate proiectele școlii și nu numai, comuna având un impresionant patrimoniu deținut prin biserici valoroase, construite de străbuni. Printre acestea se numără și Biseica de lemn din satul Marița.

Scopul proiectului educațional „Fii mândru de satul tău” este apropierea copiilor de valorile de artă veche și patrimoniu material, dar și transmiterea valorilor morale transpuse în pictura veche a bisericilor din spațiul comunal.

Un al proiect susținut de Primăria Vaideeni este “Educație prin cultură – promovarea obiceiurilor de Sânziene în comuna Vaideeni”, unde tinerii participanți au acumulat o experiență minunată la Atelierul de Cusut/Brodat Modele Tradiționale! Aceștia s-au întâlnit pentru a explora și a învăța tehnici tradiționale de cusut și brodat, aducând la viață modele specifice Olteniei-Vaideeni. Proiectul a fost o oportunitate de a se conecta cu moștenirea lor culturală și de a păstra tradițiile vii în comunitate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.