165 total views

”Lumina Păcii dela Bethleem” a ajuns duminică searala Râmnicu Vâlcea.Au adus-o chiar cercetașii plecați vinerila Viena, capitala Austriei, unde a avut loc tradiționala ceremonie prilejuită de aducere a acesteia dela Bethleem, de la locul Nașterii Mântuitorului.

În fiecare an cercetașii din Viena pleacă în pelerinajla Bethleem, la locul Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Christos și aduc de acolo ”Lumina” căreia i-au spus ”Lumina Păcii”. Delegații de cercetași din țările Europei si din alte continente, au luat ”Lumina” spre a o da mai departe cercetașilor și concetățenilor  creștini din țările lor.  La sediul centrului local ”Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizației Naționale ”Cercetașii României” delegația organizației a fost intâmpinată cu aplauze și saluturi cercetășești. Au fost rostite scurte alocuțiuni  după care cercetașii s-au rugat și au cântat colindul ”O ce veste minunată!”. Bineînțeles că au fost adresate mulțumiri cercetașilor din delegația românească pentru asumarea acestei misiuni încheiată cu succes. Au fost momente emoționante cu atât mai mult cu cât s-a vorbit despre semnificația ”Luminii Păcii dela Bethleem” și mesajul care o însoțește, un mesaj al iubirii de aproape, împotriva violenței de orice fel, de solidaritate cu cei aflați în nevoie, de pace și înțelegere între oameni și națiunile lumii.

”Lumina” va fi adusă la Sf. Arhiepiscopie a Râmnicului, marți 16 decembrie, la ora 17.00 iar cercetașii o vor duce și la bisericile din oraș, la sfintele schituri și mănăstiri, la spitale și case de copii la cei care au nevoie de încurajare și sprijin.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.