1,017 total views

PNL a amânat a doua şedinţă extraordinară de desemnare a unui preşedinte interimar şi blochează complet judeţul

Situaţie incredibilă în Consiliul Judeţean Vâlcea. Azi a avut loc a doua şedinţă extraordinară în cadrul căreia trebuia să se aleagă dintre cei doi vicepreşedinţi un preşedinte interimar care să-i ia locul lui Ion Cîlea, decedat pe 3 decembrie. Deşi au majoritate în forul legislativ vâlcean, reprezentanţii PNL au amânat pentru a doua oară votul, pe motiv că nu s-au decis pe cine să numească preşedinte interimar. Astfel, reprezentanţii PNL blochează complet activitatea de la Consiliul Judeţean şi a întregului judeţ din cauza unei lupte interne între copreşedintele Cristi Buican şi actualul vice de la CJ, Bogdan Pistol. Consecinţele noii amânări sunt multiple şi grave pentru Vâlcea. Peste 2000 de oameni nu îşi pot încasa salariile, nu se pot face viramentele pentru cofinanţările la proiectele europene şi nu se pot plăti dobânzile şi ratele pentru împrumuturile contractate la unităţi bancare.

“Trebuie să rezolve rapid problema” – Dumitru Cornoiu

Prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu, îi sfătuieşte pe liberali să rezolve rapid problema: “Nu percep ce se doreşte, am încercat să evaluez situaţia. Oricum, o amânare repetată nu este bună pentru noi. Este neapărată nevoie de un preşedinte interimar, acum este un vid de putere care este rău pentru noi toţi. Trebuie să se ia o măsură bună în scurt timp, miercuri nu mai târziu. Riscurile sunt acelea de a nu se putea semna anumite documente, de a bloca activitatea CJ. Gândiţi-vă că e iarnă şi este posibil să fie nevoie de decizii rapide pe care acum nu are cine să le ia.”

Pesediştii iau în calcul să facă plângeri penale

Grupul consilierilor judeţeni ai PSD au convocat o nouă şedinţă extraordinară pentru ziua de miercuri, la ora 10.00 şi iau în calcul să le facă plângeri penale liberalilor. “Este o blocare totală a judeţului! Fără un preşedinte ales suntem în imposibilitatea de a le plăti oamenilor salariile. Este vorba de peste 2000 de persoane care lucrează la unităţi subordonate Consiliului Judeţean. Nu putem, de asemenea, să facem plăţi pentru cofinanţările la proiectele europene şi nici să plătim dobânzile la împrumuturile bancare. Deocamdată mergem pe onorabilitatea pe care au invocat-o azi liberalii, argumentând că vor veni cu o soluţie în scurt timp. Vreau să subliniez ceva, nicăieri în legea administraţiei publice locale nu există motivul problemelor de partid pentru a invoca nealegerea unui preşedinte interimar la CJ Vâlcea. Dacă nici miercuri nu se vine cu o rezolvare a problemei, ne vom gândi şi la o soliţie a plângerilor penale”, spune consilierul judeţean, Adrian Buşu.

Miercuri e a treia şedinţă

Miercuri, la ora 10.00, grupul de consilieri ai PSD au convocat o nouă şedinţă extraordinară. Până atunci, conducerea liberalilor speră fie ca Bogdan Pistol să îşi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte, fie ca cei din conducerea partidului să-i retragă sprijinul politic, decizie, care, însă, poate să fie atacată de Pistol la Comisia de Etică a PNL şi în instanţă, caz în care situaţia din Vâlcea devine explozivă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.