1,635 total views

În urmă cu circa două săptămâni, TdV începea o anchetă jurnalistică cu privire la o lucrare a administrației locale ce se desfășura fără nici un fel de autorizații. Dar, când primarul a auzit că îi iau la întrebări pe toți despre lucrarea neautorizată, și-a dat seama că nu e glumă și a dat ordin de încetare.

 

Așadar, demersul jurnalistic a ajuns repede la urechile primarului Gutău care a înțeles că trebuie să se pună în legalitate. Pentru acest lucru a oprit inclusiv activitatea la lucrările de „reparații și amenajări intersecție Bulevardul Tudor Vladimirescu – strada Maior V. Popescu”, eliberând în acest sens, abia acum, Certificatul de Urbanism nr 1259/07.08.2019 pentru Direcția Administrării Domeniului Public, în vederea emiterii autorizației de construire pentru proiectul respectiv.

LUCRĂRI FĂRĂ AUTORIZAȚII – constructor ALEX CONSTRUCT

Dumitru Constantin – reprezentantul Alex Construct – cu detalii tehnice, crezând că poate nu înțeleg nimic dacă îmi explică așa, dorind astfel să acopere o lucrare fără nici un aviz, autorizație, ori alte documente necesare unei asemenea lucrări, a încercat să mă convingă că nu dumnealui face lucrarea în intersecția de la Școala nr. 5, ci Primăria. Poate doar dacă Primăria Râmnicu Vâlcea are firmă proprie de construcții, domnule Dumitru, și are și nepalezi angajați.

Clar dumnealui s-a referit la faptul că Primăria i-a comandat lucrarea, dar insistând, totuși, că nu el este constructorul, nu el face lucrarea, ci Primăria. Și a dat-o cotită cât a putut de mult, dar nu suficient. În fine, ne-am contrazis ceva timp pe cine face lucrarea: eu nu, Primăria….

Înainte de a reda discuția cu Dumitru Constantin de la Alex Construct, menționez că în afară de faptul că a încercat, din răsputeri, să mă convingă că acolo nu este nici o lucrare, am apreciat disponibilitatea de care a dat dovadă, deși era foarte ocupat, fiind înțelegător și dornic de explicații. De altfel, un individ scund, simpatic, repede la vorbă, dar fără putere de convingere. Pentru că, domnule Dumitru, pe mine nu m-ați convins că lucrarea nu este lucrare, (încă mai văd și eu și toți locuitorii acestui oraș) și că nu aveți nevoie de autorizații, avize, panou informativ, etc.

„Primăria face lucrarea, nu eu. Ce dacă sunt utilajele mele acolo? Le mai închiriez”…

R: Cine face lucrarea în intersecția de la Școala nr. 5?

D.C.: Hai să ne înțelegem: eu sunt de meserie inginer, eu sunt constructor, vreau să vă explic ca să înțelegeți. Nu știu că nu sunt al Primăriei, e APA Vâlcea, e ADP…Primăria a zis că trebuie neapărat să rezolvăm chestia de aici…deocamdată se face studiu, au dezgolit capacele, căminele că nu știau…se face studiu, se face proiectare…în zonă… s-a căutat în urma inundațiilor, viceprimărița cică era apa foarte mare și nu se găsește unde să se ducă…

R: Cine face lucrarea în zonă?

D.C.: Nu e nici o lucrarea deocamdată, se face proiect…s-a decopertat zona, s-a găsit…m-au rugat ăștia să găsim unde sunt canalizările să le putem decolmata…

R: Avize, autorizații aveți?

D:C.: Nu mă întrebați pe mine…eu nu am făcut decât la cererea… să căutăm unde sunt capacele, căminele, pentru cetățeni sunt făcute ăstea…se dorește să se rezolve problema apelor pluviale și în momentul în care se rezolvă toată sistematizarea pe orizontală se crează intersecția debușare, pentru că e intrarea principală a orașului Râmnicu Vâlcea…că după ce se va încheia chestia cu bretelele se va face o altceva acolo, înțelegeți?…dar ca să vă rezolvați problema sau eu să rezolv problema la fața locului…cereți punct de vedere la APA Vâlcea, la ADP…în momentul de față Primăria a făcut astea să vadă ce este necesar…

R: Avize, autorizații aveți?

D.C.: Doar când se ajunge la o soluție…este intervenție…luați-o ca o intervenție…

R: Aviz de principiu de la Poliție aveți?

D.C.: Nu eu solicit, că eu nu am nici o treabă…eu nu sunt constructorul în momentul ăsta, eu nu am făcut altceva decât să decopertăm să vadă ce proiectează acolo, despre ce este vorba…

R: Cine a făcut lucrarea de decopertare?

D.C.: Eu am făcut decopertarea, da...la cererea Primăriei să vadă despre ce e vorba…nu m-am apucat de lucrare…tocmai de aceea am oprit-o…eu sunt de bună credință…vedeți, ăsta e PUZ-ul și zona e ca o oală și strânge toată apa acolo…

R: Se dorește în zonă construirea unui sens giratoriu?

D.C.: Asta numai după ce se rezolvă partea de jos…

R: Cine face lucrarea în zonă?

D.C.: Eu fac lucrarea aici în zonă, ăăă, adică Primăria că nu eu…

R: Sunt mașinile dvs acolo…

D.C.: Sunt doamnă, dar asta nu înseamnă că fac eu lucrarea…le duc, le mai închiriez…Primăria a zis că trebuie neapărat să rezolvăm situația colectării de apă când plouă, care se strânge în zona asta mereu.

R: Un panou informativ, lucrare, cost, autorizație?

D.C.: Panoul informativ nu există decât de la o anumită valoare în sus, se scoate pe SEAP (n.r. lucrarea)…

Cam asta a fost în mare discuția cu Dumitru Constantin de la Alex Construct, care a încercat din răsputeri, așa cum se observă, să mă convingă că nu el face lucrarea, dar în final el a făcut decopertarea străzii și nu are nevoie de autorizații că nu el este constructorul. Mai mult, în discuție, și nu am înțeles de ce, o bagă pe viceprimărița Carmen Preda…de parcă madam se pricepe la ape pluviale și tot madam a comandat și lucrarea care nu e lucrare.

Carmen Preda, oricât am încercat să o contactăm pentru un punct de vedere, a ignorat mesajele și apelurile telefonice. Viceprimarul Vețeleanu Eusebiu, a fost contactat și el, dar a procedat ca și colega, nu a răspuns. Să mai menționăm că telefoanele stimabililor sunt plătite din bani publici, adică de către noi și sunt obligați să răspundă la telefon oricărui cetățean? Faptul că cei doi viceprimari nu au răspuns la telefon ne demonstrează că fug de răspundere și avem și dreptate. Lucrarea se făcea fără autorizații și avize și acesta este motivul pentru care dintr-o dată s-a sistat lucrul.

De mai mult de o săptămână lucrarea este împrejmuită și atât. Toate acestea au fost hotărâte după ce am demarat ancheta jurnalistică, punând întrebări peste tot. Mai mult, cel în măsură a ne da informații ar fi fost primarul Mircia Gutău, nicidecum viceprimarii, dar este cunoscut motivul pentru care dumnealui nu va mai fi interpelat pentru un punct de vedere. Așadar, pentru că, constructorul nu e constructor, viceprimarii fug de răspundere, Gutău nu poate fi interpelat, Poliția ne cere să facem adresă pentru un punct de vedere, Apavil nu are nici o legătură, tragem concluzia fără ajutorul dumnealor. Conducerea primăriei încalcă legea și dispune după bunul plac lucrări neautorizate.

Ne mai spune Dumitru că au dezgolit capacele, căminele, că nu știau ce este acolo. Adică, Primăria l-a pus pe dumnealui să găsească în zona respectivă unde este canalizarea orașului, că ei nu știu, și nici Apavil. Noroc cu nepalezii lui Dumitru că altfel Primăria habar nu are ce este în oraș…zău așa!!!

Contactat telefonic, Gigi Preduș, director Apavil, susține că nu are deocamdată nici o legătură cu lucrarea de care facem vorbire.

Contactat, directorul DADP – Dumitru Floarea, ne explică exact cum stau lucrurile și ne dă dreptate până la urmă și anume: că e bine că am făcut „valuri” pe acest subiect că, iată, acum sunt în faza de obținere a tuturor autorizațiilor necesare lucrării. Mai mult, ne confirmă și că din cauza anchetei jurnalistice s-a hotărât sistarea lucrărilor.

Acum, lucrarea care se dorește în zonă nu este doar de reparații, ci și de amenajări intersecție, așa cum se specifică în Certificatul de Urbanism eliberat. Numai că, amenajările din intersecție vor avea ca rezultat un sens giratoriu, pentru că la asta se referă, și nu am văzut în acest sent o Hotărâre de Consiliul Local, o dezbatere publică, o analiză a traficului care să arate că este necesar un sens giratoriu în zona respectivă și ce dimensiuni ar fi agreate. Din schița vizualizată, giratoriu nu va fi în intersecție, ci se dorește tragerea lui mai jos, către școală, pentru că nu se poate altfel. Să sperăm că la final vom vedea o lucrare cu cap ce nu ne va crea probleme, iar riscul inundațiilor să fie rezolvat.

Din discuțiile cu cei menționați, reiese că în zonă se va construi un bloc și pentru această lucrare Mircia Gutău se dă peste cap să facă și giratoriu, dar și o bandă de circulație pe sub pod. Blocul îl va construi același Neacșu Vasile care a solicitat și i s-a eliberat Certific de Urbanism nr. 674/24.04.2019, pentru „construire locuițe colective cu spații comerciale la parter, locația fiind Bulevard Tudor Vladimirescu nr 52 (vezi foto atașat).

ZONA UNDE SE VA CONSTRUI UN NOU BLOC ȘI BANDA AUTO

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.