1,508 total views
…dar clar te alegi cu o sesizare la organele de control din partea „invidioșilor” care te acuză de delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals. Primim în continuare informații despre activitatea costisitoare a directorului ABAST – Ioana Diaconescu – și le prezentăm opiniei publice pentru ca cititorii să înțeleagă ce fel de oameni își pun, pe funcții publice, baronii politici pentru ca aceștia să le poată furniza bani publici pentru diverse închipuite lucrări cu firmele de casă ale oamenilor din ministere.
Primul ministru al României – Viorica Dăncilă, Corpul de Control al primului ministru, Ministerul Apelor și Pădurilor – Ioan Deneș, Corpul de Control al Ministerului Apelor și Pădurilor, ANAR – Victor Sandu, Corpului de Control al ANAR, toate aceste instituții au fost sesizate de angajați ai ABA Someș Tisa – ABAST, în vederea verificării unor aspecte care, consideră dumnealor, exced cadrului legal cu consecințe dintre cele mai grave asupra activității instituției și a resurselor acesteia.
Angajații susțin în sesizarea înaintată, celor menționați, că directorul ABAST – Ioana Diaconescu a realizat conform referat întocmit reparații pe o mașină care aparține instituției. Numai că, surpriză, doamna repară în baza referatului o altă mașină care nu este nici a instituției și nici a dumneaei, aceasta nefiind trecută în declarația-i de avere.
Angajați susțin că toate lucrurile legate de mașină se pot vedea pe camerele video de la ABA, că mașina marca BMW atât timp cât nu se află în proprietatea directorului ABAST, aceasta nefigurând încă în declarația de avere, consideră cu atât mai grave cele descrise. Mai mult, mașina instituției nu a fost mutată din curte deci piesele nu au putut fi schimbate în service, iar și acest lucru dumnealor spun că se poate vedea tot pe camerele de luat vederi și verificând mașina.
În aceeași sesizare angajații susțin că dacă nu se iau măsuri pentru demiterea directorului ABA Someș Tisa – Ioana Diaconescu se văd obligați pe de o parte să înainteze o plângere către DNA și totodată să sesizeze mass-media (și iată că a fost sesizată!) cu privire la această stare de fapt și de drept, menționând și că situația descrisă nu este singulară în comportamentul ilegal al directorului ABAST.
Încă un caz, care este descris în sesizare, se referă la modul ilegal prin care s-a cheltuit colosala sumă de 86.000 euro pentru amenajarea și modernizarea unui singur spațiu de birou, parte de imobil care nu are nici macar viza CF. Angajații consideră că în mod evident lipsa intervenției în astfel de situații încurajează comportamentul infracțional, lipsa reacției prompte sancționatorii din partea celor în drept nu doar că ajută la săvârșirea de noi și noi infracțiuni ce prejudiciază instituția și resursele acesteia, dar îi transformă, în mod evident, sub aspect penal pe toți cei care nu iau măsuri, în complici la săvârșirea acestor infracțiuni.
Angajații încadrează faptele directorului Diaconescu și astfel consideră că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals. Pentru veridicitate atașăm mai jos sesizarea transmisă de către grupul de angajați, în atenția tuturor celor în drept cu drept de control.
Există Raport A.N.A.R., de la ministerul lui Deneș ori corpul de control al premierului, nu știm…
Directorul general al ANAR – Sandu Victor a fost contactat pentru un punct de vedere, dar aflându-se în concediu medical ne-a transmis doar că ne va pune la dispoziție raportul rezultat în urma celor sesizate și verificate, în săptămâna care urmează.
Dacă ministerul lui Deneș a făcut verificări ori corpul de control al premierului, nu avem de unde să știm. Dar, se pare că tot ceea ce îi este sesizat lui Deneș rămâne fără un rezultat, acesta fiind imun când e vorba de protejații săi. Avem informații, pe care încă le verificăm, că firmele de casă ale ministrului Deneș ar fi propuse pentru negocierea contractelor cu banii alocați pe HG 441, bani care 80% au fost repartizați pentru lucrările din Bistrița Năsăud. Ioana Diaconescu se pare că este omul de legătură care a transmis lista cu constructorii care trebuie să primească prin încredințare directă lucrările pe situații de urgență, lucrări care nu au fost executate niciodată și nu se află în inventar. Așadar, Ioana Diaconescu, director ABA Someș Tisa este protejata ministrului Deneș. Și atunci, are cineva pretenții ca ministerul să facă verificări cu privire la cele sesizate de către angajați?
Și să îi dâm mai multă atenție ministrului Deneș, mai spunem că după ce „a îngropat” banii Guvernului în Bistrița Năsăud, județul său natal unde este și senator, se pare că „l-a îngropat” și pe Ciprian Dragoș Pahonțu, care se judeca cu Romsilva pentru că chiar domnia sa l-a eliberat forțat din funcția de director general al Romsilva, pentru a-l numi politic pe Mihăilescu George.
Mai mult, cică Deneș nu a avut liniște până nu „l-a decapitat” pe Pahonțu, iar acesta, după ce „și-a luat-o”, a promis că-l termină politic. Numai că, Pahonțu croit pe răzbunare dă frâu liber viciilor care îi aduc decesul, pentru că era suferind de una și de alta cu care s-a ales după ieșirea forțată de la conducerea Romsilva, iar Deneș zburdă. Să vedem pentru cât timp!!! S-ar putea ca HG 441 să-i aducă sfârșitul, cel puțin așa preconizează „invidioșii”.
Și nu, sub nici o formă intenția noastră nu a fost de a întina durerea familiei Pahonțu, ci am dorit, prin cele afirmate, să aducem în atenție unde duc jocurile politice și ce luptă este pentru funcțiile publice care uite unde duc…
Publicăm mai jos câteva imagini cu utilajele care au început deja lucrul la terțe lucrări „evaluate” și care fac parte din categoria lucrărilor finanțate pe HG 441. „Invidioșii” spun că marți 13 august activitatea a fost întreruptă, angajații așteaptă noi ordine, pentru că de fapt Global Industrial nu a semnat încă un contract în acest sens, dar cu toate astea și-au dus utilajele pe șantier, în satul Dipșa din comuna Galații Bistriței, județul Bistrița Năsăud, unde este râul Teaca – curs de apă, afluent al râului Dipșa, zona unde „se vor face” unele din lucrări