3,541 total views

Corupția este abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie și reprezintă folosirea discreționară a poziției sau a funcției, prin recurgerea la foloase ilicite sau ilegale, în scopul obținerii unor interese personale sau de grup.

Descrierea cuvântului – corupție – se potrivește perfect pentru angajata Consiliului Județean Vâlcea – Florică Laura – care a acceptat să fie angajată în această instituție pe ușa din dos, sărind etape. Carnetul roșu a ajutat-o! Partidul pentru care a făcut campanie în 2020 – PSD – a susținut-o în „cariera” administrativă.

Florică Laura a fost angajată la Serviciul Public de Turism, Agrement și Servicii – „Mirajul Oltului”, la Călimănești, în 2020. În februarie 2021, președintele PSD, Constantin Rădulescu, fiind și președintele CJVL, îi pregătește rapid concursul de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier juridic, unde participă singură și câștigă (de altfel, ca toți cei care dau concurs pentru un job în această instituție administrativă!).

În vara lui 2022 lucrurile deja se „complică” și în Consiliul Județean ajunge să se angajeze, curios!, și soțul Laurei Florică și anume – Giuliano Petrișor Florică! Pe ce post? Bună întrebare! Consilierul „lu Costică”! De ce? Să aibă „mintea” ocupată în timp ce Laura o folosește pe a ei în folosul DBS – Dramicam Building Solutions – și în nici un caz pentru funcția pe care o ocupă în Consiliul Județean, dar fără profesionalism!

De ce spunem fără profesionalism?

Laura Florică poate merită să ocupe funcția de consilier juridic în instituția administrativă numită Consiliu Județean, nu spunem nu, dar nu așa! Nu încălcând etica și conduita profesională prin angajare doar strict politic, iar acum și a soțului care nu are nici cea mai mică legătură cu administrația. Chiar funcția pe care o deține Laura – consilier juridic – se referă la o profesie reglementată de Legea 514/2003, care stabilește acest tip de specialist responsabil cu apărarea drepturilor și intereselor legitime ale statului, ale autorităților publice, centrale și locale, ale instituțiilor publice și de interes public, etc. În acest job este foarte important să fii onest și responsabil, să înțelegi principiile fundamentale ale dreptului în domeniul practic în care activezi și multe altele.

În cazul nostru, mai putem vorbi despre profesionalism, cinste, corectitudine, integritate, probitate, în condițiile în care chiar un consilier juridic care se presupune că prin jobul său respectă legea și sub nici o formă nu poate să o calce în picioare, se folosește de partid să urce pe treaptă profesională? Mai mult, ajunge unde și-a propus/dorit, dar dă din nou de pământ cu etica și conduita profesională și, folosind toată logistica instituției, în timpul programului, de pe scaunul de funcționar public, se ocupă de tot de înseamnă DBS – Dramicam Building Solutions, societatea administrată de Lucian Rădulescu și Stanciu Cătălin Constantin, fratele și respectiv cumnatul președintelui Rădulescu Constantin.

Și pentru că „reprezintă” legea, Laura a cerut să-i fie angajat și soțul din dotare. Asta să fie plata pentru contribuția adusă în Dramicam, că salariul din bani publici o parte clar este pentru gestionarea societății!? Bani la negru? Laura nu este angajată la Dramicam, reiese din declarația de avere! Despre Giuliano Petrișor este adevărat, nu cunoaștem nimic, doar că e soțul ei și deține un magazin de telefonie mobilă, unde Laura este asociat. Totuși, pe Giuliano, se pare că studiile nu l-au ajutat prea mult pentru un job la stat, dar din umbra soției a putut ajunge, iată, consilierul „lu Costică”, nu pe un domeniu anume, ci omul bun la toate – șofer, cărăuș de bagaje, mărunțișuri! Jenant!

Așadar, iată criteriile de angajare în Consiliul Județean Vâlcea – membru de partid, vânzător de telefoane, calitate de soț, prietenii, etc și sub nici o formă – caracterul, profesionalismul sau atitudinea față de sine.

Laura Florică este plătită din bani publici, dar în CJVL de fapt se ocupă de agenda de lucru a firmei Dramicam, lucrează pentru societatea fratelui și cumnatului președintelui Constantin Rădulescu – Lucian Rădulescu și Stanciu Cătălin Constantin. Laura editează contractele de lucrări, actele societății necesare la Registru Comerț ori la alte instituții și probabil cam tot ce trebuie executat într-o firmă, din punct de vedere juridic, și nu numai, fiind consilier juridic…

Laura Florică aproape zilnic, dacă nu zilnic, ajunge și la sediul din Bulevardul Dem Rădulescu, nr.17, unde societățile lui Lucian Rădulescu, dar și multe altele, își au sediul. Tot ea ține legătura cu toți primarii care au contracte cu societatea DBS – Dramicam Building Solutions.

Vorbim, în cazul Laurei Florică, despre incompatibilitate și conflict de interese?

Un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcției publice pe care o ocupă, ia o decizie sau participă în luarea unei decizii cu privire la care are și un interes personal. Laura Florică are un interes „prea” personal lucrând pentru Lucian, scuze, pentru Dramicam, din Consiliul Județean, folosindu-se, așa cum am spus, de toată logistica instituției și ne referim aici inclusiv la angajații cu experiență care mai mult ca sigur o ajută în redactarea contractelor de lucrări pentru societatea fratelui președintelui, Constantin Rădulescu, și nu numai.

Contractele de lucrări, tindem foarte mult să credem că sunt copy-paste de pe cele ale Consiliului Județean. De ce spunem asta? În baza Legii 544/2001, am solicitat instituției copie de pe nenumărate contracte, dar făcând o verificare am observat că seamănă foarte bine unele cu altele, inclusiv așezarea în pagină, mai ales ultima pagină – semnăturile! Toate contractele pe care Dramicam le are cu primăriile contractate sunt aproape identice, au același număr de pagini, diferența o face obiectul, prețul și numărul contractului. Încă un lucru foarte important – primăriile au acceptat modelul de contract impus de Dramicam, de fel o instituție își face propriul contract pentru fiecare executant în parte.

„Corupția ucide, dar se pare că sistemul care trebuie asmuțit împotriva ei nu poate să facă mai nimic”. Corupția ucide, dar nu se atinge decât în treacăt de câte un șef de consiliu județean.

Va urma…

În imagine – Laura si Giuliano Petrișor Florică, poză publică pe conturile de socializare!

Episodul V – joi, 17 noiembrie, continuarea acestui articol!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.