Loading

…care nu uită să dea mesaj de Ziua Internațională a Rock-n-roll-ului, să promoveze bisericile și mânăstirile, spunâd mereu că „Vâlcea este județul unde Dumnezeu a pus degetul Său”, invitându-ne să ne convingem, având și argumente pentru ceea ce spune, dar „uită” că multe orașe și comune administrate de el sunt în cădere liberă !!!

Domnule Rădulescu, mai jos sperăm și noi să vă convingem, avem ca și dvs argumente, că ceea ce spuneți nu vă poate face cinste în condițiile în care în județul Vâlcea, în secolul 21, avem ORAȘE și comune care nu au apă, canal, asfalt, gaze, școli modernizate, dispensare, iluminat public, serviciu public de salubrizare, sediile de primării pică pe ei și lista poate continua…

La general vorbind, pentru mulți dintre candidații la alegerile locale (comune și orașe, nu municipii), adevărata miză a funcției de primar nu este nici puterea, nici accesul la fonduri uriașe, ci doar leafa. Majoritatea comunelor din România ar intra în colaps financiar fără ajutorul statului care plătește salarii mari unor administrații ineficiente și neputincioase.

Totuși, nu putem pune așa problema când vine vorba de comuna Ghioroiu, din județul Vâlcea, unde niciodată politicienii nu au dat semne că s-ar implica să ajute edilii timpului să răzbată, iar cetățenii acestei comunități să ajungă și ei în rândul lumii. Vorbim de o administrație care cu greu își acoperă inclusiv cheltuielile de funcționare, iar traiul zilnic lasă de dorit. Ghioroiu este o cumună formată din 6 (șase) sate cu o populație sub 1500 de locuitori, foarte puțini copii și mulți bătrâni, fără canalizare, apă, gaze, asfalt sau serviciu de salubrizare.

De la Vâlcea, pe DN 65C, traversezi Roești, Lădești, Fârtățești și când ajungi la Bălcești, puțin până în centrul local, părăsești DN-ul către Craiova și te lași în dreapta pe DJ 651A și se vede indicatorul – Ghioroiu 13 km, care te duce direct în „centrul” comunei Ghioroiu. Când ai ajuns acolo, te iei cu mâinile de cap și începi să te întrebi dacă nu cumva te-ai rătăcit și ai ajuns în altă parte, deși nu prea ai cum dacă urmezi traseul explicat. Te uiți în stânga, în dreapta, și nu mai ai unde altundeva să te uiți să fii sigur că ești în județul tău unde „Dumnezeu a pus degetul”, cum spune „preamăritul” Rădulescu, președintele acestui județ cu localități uitate de el și Dumnezeul lui invocat zilnic !?

Ghioroiu este comuna care ar trebui comasată cu Bălcești  sau Zătreni, dacă nu, Rădulescu poată să o „vândă” Gorjului sau Doljului, județe care încep în 2, 3 km de unde se termină comuna vâlceană săracă. Guvernul, în loc să comaseze comunele pentru ca povara administrativă să scadă, ani în șir Parlamentul a adoptat orbește, cu nemiluita, legi de înființare a noi comune, deseori alcătuite dintr-un singur sat, fără ca satul respectiv să aibă măcar resursele financiare să susțină simpla funcționare a primăriei, fără să mai vorbim de investiții din bani proprii. Acum avem în atenție Ghioroiu, dar mai sunt comune uitate de președintele Rădulescu, de parlamentarii vâlceni și Guvern. Buget mic, taxe și impozite extrem de mici, din ce să trăiești și să investești ? Din ce ?

Să mai spunem că majoritatea primăriilor din mediul rural sunt „asistate social” de către Guvern și consiliile județene, care le finanțează nu doar investițiile, ci și cheltuielile cu personalul primăriei, cu bani luați de la alte comunități ? Că aleșii locali și funcționarii acestor comune, în majoritatea adminiistrațiilor, sunt „asistați social de lux”, care își iau salariile din banii munciți în alte părți ? Nu cred că mai are rost, este un lucru știut de toată lumea.

Așadar, comuna Ghioroiu este administrată, fără succes, de  primarul PNL – Iosif Predescu – și lipsită de ajutorul Consiliului Județean, al parlamentarilor, al Guvernului sau al altcuiva care ar mai putea ajuta această administrație (primarii vecini !). Consiliul Local este compus din 4 consilieri PNL, 3 PSD și 2 USR, iar alianța este între PSD și USR, primarul având parte de un insucces și aici.

Cine ajunge în această localitate va vedea o lipsă a investițiilor de orice fel – asfalt, canalizare, cămine culturale, școli, grădinițe, dispensare, biserici, etc. Nu putem vorbi de o administrație prosperă, în condițiile în care în anul 2021, în secolul 21, nici o uliță nu este asfaltată și nici măcar centrul localității modernizat, iar pe DJul lui Rădulescu, care te duce direct la Primărie, îți rupi mașina prin craterele formate în asfalt. Mai mult, Sediul Primăriei nu este reabilitat, clădirea fiind lipsită de mâna gospodarului șef, neavând nici măcar o mână de var dată !!!

La Ghioroiu nici presa locală nu ajunge ! Noi am ajuns pentru că această comună săracă era cât pe ce să contribuie la „jaful anului, organizat de gruparea Relu Fenechiu – Bogdan Solcanu – Ana Maria Ciotîr – trioul care a inventat o japcă de 60 milioane de euro din iluminat public, foarte multe Primării din țară fiind pârjolite în câteva secunde. Cu o viteză amețitoare au fost contracte atribuite, iar comuna Ghioroiu în data de 6 aprilie, ora 13.50 publică anunțul în SICAP, iar la ora 14.00 face și atribuirea. Contractul, scriptic, nu a mai fost încheiat cu SC Crisbo Company SRL, din lipsă de fonduri.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.