Loading

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, joi 25 aprilie 2024, a fost aprobată documentația tehnico-economică a trei proiecte pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Vâlcea.

Este vorba despre trei clădiri noi de spital, ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou și Maternitate) și la Spitalul din Mihăești. În incinta spitalului județean este finalizată o nouă clădire de spital, dar se va mai construi încă un imobil cu 3 etaje unde vor fi amenajate două blocuri operatorii cu 9 săli de operație.  Proiectul are o valoare de cca 7,2 milioane euro.

La Maternitate se va construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare. Proiectul în valoare de cca  4,4 milioane euro mai cuprinde și dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță.

De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești, ambulatoriul existent se va reabilita și va fi extins cu un nou corp de clădire (o suprafață de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro.

Pentru implementarea acestor proiecte se vor accesa axele de finanțare europeană din domeniul sănătății, imediat ce acestea vor fi deschise.

Finanțarea în sănătate este un factor esențial pentru evoluția stării de sănătate a populației!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.