primaria mateesti

Loading

Primăria Mateești se află printre cei 25 de înscriși din Regiunea Sud-Vest, care au depus un proiect în programul derulat de către Administrația Fondului de Mediu, privind Sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate.

Sesiunea de înscriere în program pentru unităţile administrativ teritoriale a demarat vineri, 5 aprilie, ora 10:00, iar fondurile s-au epuizat după 6 minute de la deschiderea sesiunii de finanțare, apelul fiind de tip primul venit, primul servit. Programul are caracter multianual şi s-a desfăşurat la nivel naţional, pe regiuni. Înscrierea în cadrul programului s-a realizat prin intermediul aplicaţiei informatice în limita a 200% din bugetul alocat sesiunii.

Primarul comunei Mateești, Cosmin Angelescu, susține că „valoarea finanțării proiectului depus este de 12.000.000 lei, lucrările vizând extinderea stației de epurare și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Pîlșești și Meia, extinderea rețelei de alimentare cu apă pe strada Pîlșești din rețeaua de la strada Principală, cu grup de pompare și amplasarea unui bazin de înmagazinare a apei în zona cea mai înaltă din cătunul Pîlșești, reabilitarea puțului existent și forarea unui puț și înmagazinarea apei într-un bazin de captare în zona Școlii Gimnaziale Turcești, apa fiind pompată în Pîlșești și redistribuită ulterior în toată comuna după realizarea sistemului de tratare și înmagazinare a apei”. Pentru această reușită, edilul a mulțumit public tuturor celor care s-au implicat.

Cosmin Angelescu are toate șansele să câștige un nou mandat de primar al comunei Mateești, fiind extrem de atent la toate nevoile cetățenilor și nu numai. Mai mult, edilul nu se află în campanie, zi de zi își vede de programul administrativ prin care a dus comuna în fruntea județului. Cosmin este unul din tinerii primari ai județului, cu idei, inițiativă și care face într-adevăr ceva pentru comunitatea sa.

Alegătorii trebuie să înțeleagă că până nu vom alege în funcții de primari și consilieri oameni cu spirit antreprenorial nu se va schimba nimic în țara asta. Nu intenționăm să jignim pe nimeni, dar multe primării funcționează pe principiul „luna trece, leafa merge”. Nu este cazul lui Cosmin Angelescu ori a altor primari cu o activitate administrativă de invidiat, precum – Tiberiu Costea – Lungești, Daniel Băluță – Vaideeni, Nae Sărdărescu – Horezu, Cîrstina Constantin – Orlești, Daniel Paraschiv – Frâncești, George Gîngu – Bujoreni, Sasu Remus – Ocnele Mari, Daniel Mușat – Milcoiu, Sorin Romcescu -Slătioara, Dumbravă Gheorge – Stoenești,

Pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea – s-au depus 25 dosare, totalizând un buget de 147,5 milioane lei.

Tipurile de investiții vizează: înființarea sistemelor de alimentare cu apă; înființarea sistemelor de canalizare; extinderea sistemelor de alimentare cu apă existente; extinderea sistemelor de canalizare existente; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă existente; modernizarea sistemelor de canalizare existente.

Obiectivele acestui program sunt: reducerea şi limitarea impactului negativ asupra mediului, cauzat de evacuările de ape uzate; efectuarea investiţiilor necesare înființării de sisteme de alimentare cu apă și/sau canalizare, extindere a sistemelor de alimentare cu apă și/sau canalizare existente, modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și/sau canalizare existente, care vor contribui la îmbunătăţirea protecţiei mediului, protejarea populaţiei de efectele negative ale apelor uzate asupra sănătăţii omului şi mediului prin asigurarea de reţele de canalizare şi staţii de epurare şi asigurarea alimentării cu apă potabilă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.