• Home »
  • Actualitate »
  • Sămânţă de scandal la Seminarul Teologic Râmnicu Vâlcea. Preoţii sunt în afront cu directorul

Sămânţă de scandal la Seminarul Teologic Râmnicu Vâlcea. Preoţii sunt în afront cu directorul

Directorul Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea şi totodată consilierul pe Învăţământ la Arhiepiscopia Râmnicului, Codruţ Scurtu,(foto) a făcut-o lată. Părintele a creat un scandal mocnit în cadrul seminarului, punându-şi în cap toată profesorimea/preoţimea din cadrul unităţii de învăţământ.

scurtu codrut
Părintele Codruţ Scurtu s-a gândit să plece în concediu pentru o lună de zile şi să lase înlocuitor o femeie, el depunând şi o cerere în acest sens la Inspectoratul Şcolar. Adică, pentru prima dată în istoria seminariilor teologice din Românie, o femeie va fi Înalta directoare a Seminarului din Râmnicu Vâlcea şi astfel va ajunge şefă peste popi. Acest lucru i-a deranjat cumplit (pe bună dreptate) pe colegii preoţi/profesori, care consideră că gestul făcut de părintele Scurtu este, de fapt, un afront şi o palmă dată lor. Chiar niciunul din toţi preoţii profesori din Seminar nu s-a ridicat la standardele înalte impuse de Scurtu pentru a fi pus director interimar?! Mai ales că o mare parte din profesorii preoţi din Seminar ocupă şi funcţii în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului… Culmea este că la Arhiepiscopia Râmnicului se cunoaşte acest lucru, iar părintele Codruţ Scurtu – directorul numit al Seminarului Teologic – nu putea lua o aşa hotărâre fără a avea binecuvântarea Arhiepiscopului. Dar, Scurtu confirmă şi se laudă că a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului arhiepiscop al Râmnicului. Să fie oare aşa?
Acest material ne-a fost trimis pe adresa de mail a redacţie spre publicare. Fiind în slujba cetăţeanului l-am publicat integral.