546 total views

Directorul Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea şi totodată consilierul pe Învăţământ la Arhiepiscopia Râmnicului, Codruţ Scurtu,(foto) a făcut-o lată. Părintele a creat un scandal mocnit în cadrul seminarului, punându-şi în cap toată profesorimea/preoţimea din cadrul unităţii de învăţământ.

scurtu codrut
Părintele Codruţ Scurtu s-a gândit să plece în concediu pentru o lună de zile şi să lase înlocuitor o femeie, el depunând şi o cerere în acest sens la Inspectoratul Şcolar. Adică, pentru prima dată în istoria seminariilor teologice din Românie, o femeie va fi Înalta directoare a Seminarului din Râmnicu Vâlcea şi astfel va ajunge şefă peste popi. Acest lucru i-a deranjat cumplit (pe bună dreptate) pe colegii preoţi/profesori, care consideră că gestul făcut de părintele Scurtu este, de fapt, un afront şi o palmă dată lor. Chiar niciunul din toţi preoţii profesori din Seminar nu s-a ridicat la standardele înalte impuse de Scurtu pentru a fi pus director interimar?! Mai ales că o mare parte din profesorii preoţi din Seminar ocupă şi funcţii în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului… Culmea este că la Arhiepiscopia Râmnicului se cunoaşte acest lucru, iar părintele Codruţ Scurtu – directorul numit al Seminarului Teologic – nu putea lua o aşa hotărâre fără a avea binecuvântarea Arhiepiscopului. Dar, Scurtu confirmă şi se laudă că a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului arhiepiscop al Râmnicului. Să fie oare aşa?
Acest material ne-a fost trimis pe adresa de mail a redacţie spre publicare. Fiind în slujba cetăţeanului l-am publicat integral.
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.