194 total views

Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 martie. Este o zi în care sărbătorim apa și în care se atrage atenția, la nivel mondial, asupra populației care suferă de lipsa apei.

ZMA 2016 P copy

Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day) .
De câțiva ani, România se numără printre țările care sărbătoresc această zi conștientizând importanța apei și pentru consumatorii români.
Cu acest prilej, vineri 18 martie, va avea loc ședința Comitetului de Bazin Olt sub sloganul ,,Apa și activitățile umane’’, urmând a fi aprobat ,,Planul de Management al Riscului la Inundații la nivel de A.B.A. Olt”.

În săptămâna 21-25 martie Administrația Bazinală de Apă Olt sărbătorește Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acțiuni, alături de elevi și profesori în școlile partenere și la sediul instituției .

De asemenea formațiile de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea vor desfășura în această perioadă acțiuni de ecologizare a râurilor din județ. Activități similare vor avea loc la nivelul tuturor Sistemelor de Gospodărire a Apelor ale Bazinului Hidrografic Olt.

Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. Această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de gravă este absenţa sau poluarea apei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.