213 total views

Europarlamentarul Victor Boștinaru (PSD), a invitat o delegație formată din presa locală și primari social-democrați, săptămâna trecută, în perioada 17-19 septembrie, la Bruxelles.

 

Din delegaţia condusă de către preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, au răspuns, printre alţii, invitaţiei următorii primari social-democraţi din judeţ: Sorin Vasilache, primarul din Olăneşti; Ion Curelaru, primarul din Bălceşti; Constantin Drăghici, primarul din Amărăşti; Alexandru Roşu, primarul din Bujoreni; Viorel Radi, primarul din Buneşti; Ion Spîrleanu, primarul din Creţeni; Sabin Cupăreanu, primarul din Diculeşti; Nicolae Voicescu, primarul din Fârtăţeşti; Marin Puchin, primarul din Lăcusteni; Sergiu Bogdan, primarul din Malaia; Ionel Dragu, primarul din Măldăreşti; Ion Horăscu, primarul din Prundeni; Gheorghe Drăghici, primarul din Roeşti; Dumitru Blejan, primarul din Scundu; Sorin Romcescu, primarul din Slătioara; Florin Ionescu, primarul din Stoileşti; Tudor Velcu Istocescu, primarul din Stroeşti; Sorin Ghiţă, primarul din Vlădeşti.

Delegația condusă de către Președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, a participat la discuții la Parlamentul European, pe teme precum: gazele de șist, impactul noilor reglementări în mediu sau energia geotermală, care ar putea fi o resursă ușor valorificabilă în județul nostru. Așadar, la Bruxelles se caută soluții. Deși problemele românilor par fără ieșire, Victor Boștinaru, unul dintre europarlamentarii cu impact în Parlament European, ne asigură că acestea se fac cunoscute.
Vicepreședinte al Delegației pentru Relațiile cu Europa de Sud-Est, Victor Boștinaru, a vorbit la întâlnirea cu ziariștii și primarii vâlceni despre fondul de coeziune, despre Roșia Montana, precum și despre bugetul Uniunii Europene. Beneficiul termoizolării blocurilor a reprezentat altă tema de discuție, dar și geotermala de la Călimănești. Europarlamentarul a explicat că este nevoie stringentă de sisteme de înaltă eficiență, care produc energie termică. Discuția a fost încheiată, cu argumente, cum că banii europeni trebuie cheltuiți, dar cu cap, ne-a spus europarlamentarul Victor Boștinaru. La Parlament s-a discutat și despre noul buget UE, care se va adopta până în decembrie. Europarlamentarul PSD-ist a menţionat că deja s-a cerut un buget mai mare.

La rândul său, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a spus că în Vâlcea administraţiile judeţene şi cele locale au depus proiecte în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, dintre care cele mai mari sunt cele pentru refacerera reţelei de transport energie termică, modernizarea CET Govora, reabilitarea şi asfaltarea drumurilor judeţene şi comunale, modernizarea Spitalului Judeţean Vâlcea, extinderea reţelei de apă şi canalizare în Vâlcea, implementarea unui sistem integrat de colectare şi depozitare a deşeurilor solide, etc. Tot preşedintele CJ Vâlcea i-a semnalat europarlamentarului Victor Boştinaru că mai multe administraţii locale din judeţul Vâlcea au mari probleme în asigurarea cofinanţării proiectelor europene, întrucât nu dispun de fonduri suficiente din bugetul local.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.