89 total views

 Senatorul Laurenţiu Coca, vicelider al Grupului parlamentar al PSD, a participat la o întrevedere cu delegaţia Adunării Naţionale Populare din Republica Populară Chineză, condusă de domnul Ji Bingxuan, Vicepreşedintele Adunării.

Ieri, 24 septembrie, a avut loc întrevederea Vicepreşedintelui Senatului, domnul senator Nicolae Moga cu Vicepreşedintele Adunării Naţionale Populare a Republicii Populare Chineze, domnul Ji Bingxuan.

La această întrevedere au participat senatorii Ecaterina Andronescu, Preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Florian Laurenţiu Coca, vicelider al Grupului parlamentar al PSD, Cristiana-Irina Anghel, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Petru Ehegartner, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză.
În cadrul dialogului, vicepreşedintele Senatului a subliniat relaţiile bilaterale excelente între cele două state precum şi dorinţa sinceră a ţării noastre de a dezvolta şi intensifica aceste relaţii şi în viitor, la nivel înalt, încurajaţi fiind de succesul înregistrat prin recenta vizită oficială pe care a efectuat-o în China, Premierul României, domnul Victor Ponta, în luna iulie a.c..
Relaţiile dintre România şi China se întemeiază pe o profundă prietenie şi înţelegere reciprocă, cunoscând o permanentă dezvoltare pe plan politic, economic şi inter-uman. În această lumină, anul 2014 reprezintă un moment important pentru ambele ţări care sărbătoresc 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi 10 ani de la lansarea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare.
Domnul vicepreşedinte Nicolae Moga a remarcat, de asemenea, excelenta cooperare dintre cele două state în cadrul organismelor internaţionale şi a adresat mulţumiri pentru confirmarea de către China a susţinerii candidaturii României, în noiembrie 2013, la Paris, pentru obţinerea unui post în Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO precum şi a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU la alegerile din anul 2019.
Discuţiile au vizat şi intensificarea relaţiilor în domeniul educaţiei şi culturii.
Vicepreşedintele Adunării Naţionale Populare din Republica Populară Chineză, domnul Ji Bingxuan, a apreciat, de asemenea, relaţia de prietenie îndelungată dintre cele două ţări, insistând pentru cooperare economică şi colaborare pe plan parlamentar şi guvernamental.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.