394 total views

Amintim că în ședința ordinară a CJ Vâlcea, desfășurată în 29 martie 2024, a fost aprobată încheierea unui acord de parteneriat cu comuna Budești, în vederea realizării, pe teritoriul acesteia, a unui aerodrom pentru aeronave ușoare, dar și a unui heliport pentru zbor la vedere de zi si de noapte.

Astăzi, președntele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, ne anunță că a semnat și parafat parteneriatul pentru această investiție care verbal și pe hârtie a demarat prin 2014. Cu alte cuvinte, cele două administrații, de 10 ani de zile „se chinuie” să realizeze acest aerodrom. Undeva prin 2018, primarul comunei Budești susținea că s-a împotmolit la scoaterea suprafeței vizate din circuitul agricol, dar dând asigurări că cea mai mare parte din finanțare cu siguranță va veni de la CJ Vâlcea.

”Împreună cu primarul Ion Vlădulescu, am semnat contractul de parteneriat cu Primăria Budești, pentru construirea unui aerodrom și a unui heliport în localitate. Consiliul Județean își asumă obligația de a finanța din buget propriu serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei. Prin această inițiativă, ne propunem să extindem infrastructura de transport a județului și să oferim oportunități noi pentru investitori și comunitate. Este foarte posibil ca în Budești să poată fi staționat și un elicopter SMURD, asigurând servicii medicale de urgență eficiente. De asemenea, vom crea o arteră specială pentru a conecta Spitalul Județean de Urgență Vâlcea la heliport. În viitor aici vor putea fi organizate chiar meeting-uri aviatice pentru aeronave de mici dimensiuni, cursuri pentru cei care vor să devină piloți, precum și desfășurarea unor activități de aero taxi”.

Să mai zică cineva că președntele pesedist nu ajută primarii liberali, parteneriatul cu Budești fiind unul din multe altele cu primăriile liberale. Când ești președinte nu ai culoare politică! Totul este pentru cetățeni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.