405 total views

Cine nu-l cunoaște pe primarul din Berbești, Vintilă Chelcea, n-a pierdut nimic, iar cine îl cunoaște are imaginea unui om șters, needucat, adică tipul de plugar al anilor ‘30, pe care orașul Berbești și l-a dorit. Conform dictonului ”atenție ce-ți dorești pentru că s-ar putea să și ai”, moș Chelcea a ajuns primar, adică în fruntea bucatelor, așa cum avea să se exprime, după un pahar în plus, în cercul lui de prieteni.

vintila chelceaȘi s-a pus omul pe treabă după cum îl tăia mintea și, pentru că nu-l tăia prea mult, Vintilică a confundat domeniul public cu lotul lui ajutător primit de la ceapeul din Berbești. Acest lot de circa 4000 de m.p., situat în intravilanul satului Târgu Gângulești, a fost concesionat firmei As Beton pe o perioadă de 50 de ani. Prețul concesiunii a fost stabilit și aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr.37/2010, la 5 lei metrul pătrat pe an. Toate bune și frumoase, până când Curtea de Conturi a constatat că facturile lunare emise către As Beton, erau de 1 leu pe m.p. și că prejudiciul stabilit, după patru ani de la încheierea contractului, se ridică la aproximativ 50 000 lei, la care s-au aplicat majorări de întârziere în valoare de circa 23 000 lei. Curtea de Conturi a mai stabilit că acest prejudiciu să fie recuperat din buzunarul primarului. Așadar, o afacere beton pentru primăria din Berbești. Interesant ar fi de aflat care a fost miza acestor ”concesii” făcute concesiunii în cauză, pentru că nimeni n-ar reuși să ne facă să credem că moș Vintilă a făcut aceste ilegalități din mărinimie.

Aşadar, ca să dreagă busuiocul, primarul Chelcea, susținut de majoritatea lui din Consiliul Local, dă o altă Hotărâre de Consiliu prin care aprobă aceeași concesiune la prețul de 1 leu pe m.p., crezând că scapă de plata daunelor provocate bugetului local. Haida-de! Cu legea te pui matale, nene?
Seria de ilegalități, comise de Vintilă în mandatele lui de primar, este mult mai lungă. În tot acest timp localitatea Berbești, cu statut de oraș, a rămas cu mult în urma localităților din județ, dezvoltate sau aflate în plină dezvoltare. Orașul Berbești este, în prezent, o pată de rușine pe harta județului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.