185 total views

Premierul Victor Ponta a declarat, la RTV, că România are cea mai mare creştere economică din Europa, dar criza încă nu a trecut. Totodată, Ponta a dat asigurări că va rămâne premier până în 2016 și l-a avertizat pe președintele Traian Băsescu că după alegerile din 2014 va rămâne fără imunitate.

“România cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. 2,7% va fi creşterea, am pornit cu 1,6%”, a spus Ponta. El a subliniat că “avem o creştere economică record”.

Despre reducerea CAS

În privinţa CAS-ului, Victor Ponta a punctat că există suficiente locuri de unde să strângem bani pentru reducerea CAS în semestrul II, iar cota unică de impozitare râmâne de 16%.

“Aş fi preferat să reducem CAS-ul de la 1 ianuarie 2014, dar ne vin din spate nişte datorii de 3 miliarde de lei ce trebuie plătite ca despăgubiri: 2 miliarde drepturi salariale pentru profesori şi magistraţi şi un miliard pentru despăgubiri. Dar avem suficiente locuri de unde să strângem astfel încât să aplicăm reducerea CAS din semestrul II. Trebuie să plătim greselile din trecut”, a declarat Ponta.

Rămâne premier până în 2016

Victor Ponta a dat asigurări că va rămâne în fruntea Executivului până în 2016. “Eu vreau să rămân prim-ministru până în 2016 şi toate scenariile astea pe care noul prezicător, noul ghicitor al naţiunii, domnul Băsescu, le face la televizor eu le iau în râs, pentru că acum vreo lună spunea că poate să n-aibă PSD candidat, acum două zile zicea să n-aibă. (…) Constat o stare de disperare care recunosc că mă binedispune. Cu cât este mai disperat domnul preşedinte Băsescu, cu atât îmi dau seama că trece timpul. Am văzut că a respins şi Curtea Constituţională sesizarea cu referendumul, intrăm în ultimul an. Domnul preşedinte ştie că este în ultimul an şi de aceea este aşa supărat (…) În cadrul USL, PSD a ales funcţia de prim-ministru şi nu văd motiv de a ne răzgândi” , a spus Ponta.

Despre acuzaţiile preşedintelui

“Limbajul președintelui este suburban. Văd că nici la CCR nu mai câștigă”, a comentat Ponta acuzațiile lui Traian Băsescu la adresa sa.
“Nu cred că merită să-i răspund. Nu cunosc familia dlui președinte. Consider că este subuman, o mizerie să te iei de familia cuiva, așa cum a făcut președintele când se certa astă-vară cu bona mea. (…)În momentul în care niciun român nu poate obține un credit, dar dânsul da, în momentul în care un procuror cercetează acele terenuri, este de datoria Parlamentului să verifice. Colegii din comisia juridică mi-au spus că trebuie să existe această comisie. Nervozitatea dânsului confirmă faptul că este ceva în neregulă”, a mai spus Ponta.
El l-a acuzat pe șeful statului că își folosește funcția pentru interesele personale.
“Eu am aflat despre cazul terenurilor din presă. Dacă președintele nu are nimic de ascuns ar trebui să se ocupe de treburile țării. E un model de președinte care a expirat”, a zis şeful Executivului.

Președintele l-a văzut pe Papici “de zeci de ori”

Prim-ministrul Victor Ponta a mai declarat, la România TV, că preşedintele Băsescu s-a întâlnit de mai multe ori cu procurorul Lucian Papici, pe care l-ar fi chemat la Cotroceni. Mai mult, premierul l-a acuzat pe preşedinte că a sunat de mai multe ori diverşi procurori.
“E de desene animate asta că nu l-a văzut pe Papici, minte de îngheaţă apele, l-a văzut de zeci de ori. Evident că l-a văzut pe Papici de nu ştiu câte ori. L-a chemat de multe ori, cum i-a chemat şi pe alţi procurori”, a declarat Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a afirmat că după alegerile din 2014, Traian Băsescu va rămâne fără imunitate, că actualul preşedinte “nu va mai fi nimic, eventual un inculpat”. Victor Ponta a comentat astfel afirmaţiile consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu privind susţinerea lui Băsescu pentru a ocupa funcţia de prim-ministru după prezidenţiale în 2014.
“Nu o să mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justiţiei, nu a mea. A avut imunitate în aceşti 10 ani. Dacă vor fi lucruri pe care justiţia le cercetează, sigur că domnia sa trebuie să dea socoteală. Îi încetează imunitatea care l-a salvat de «Casa Mihăleanu», de «Flotă», de toate afacerile şi pe care, probabil, ar invoca-o şi în cazul acesta al terenurilor din Călăraşi”, a spus Ponta la RTV.

EVZ.ro

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.