1,597 total views

Senatorul liberal Dan Niţu s-a aşezat pe poziţie de egalitate cu liderul Cristian Buican

Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, şi-a asigurat şefia în cadrul organizaţiei, la Conferinţa Judeţeană de alegeri desfăşurată duminică, 23 iunie, acesta obţinând, dincolo de un nou mandat în fruntea organizaţiei, şi o echipă componentă a Biroului Permanent Judeţean compusă în mare din membrii propuşi de el. O altă tabără care se profilează la orizont este cea a senatorului Dan Remus Niţu, acesta preluând locul II în organizaţie, după înlăturarea lui Bogdan Pistol din postura de candidat la un post de vicepreşedinte. Gruparea dizidenţilor, aşa cum au fost numiţi Mircea Poenaru, Florin Smeureanu şi Claudiu Tulugea, abia au prins locuri de supleanţi, în timp ce din rândul organizaţiei municipale numele cunoscute care au intrat în BPT sunt Victor Giosan, Eduard Vârlan şi Constantin Monceanu, toţi trei având „binecuvântarea” lui Cristian Buican.
Două tabere
Lista noului BPJ al PNL Vâlcea este constituită numai din persoane aflate pe lista echipei propuse de Buican. Cei 28 de membri cu drepturi depline în cadrul biroului sunt:
– Daniel Remus Niţu
– Ion Bîzîc
– Mihaela Andreianu
– Adrănel Cotescu
– Ilie Fârtat
– Victor Popescu
– Nicolae Vălimăreanu
– Gheorghe Ioniţă
– Victor Giosan
– Adam Jinaru
– Ionel Michiu
– Dan Săraru
– Valerian Alexie
– Claudia Militaru
– Gheorghe Folea
– Constantin Monceanu
– Antonie Chelcea
– Gheorghe Pasat
– Elena Caplea
– Victor Stănculescu
– Eduard Vârlan
– Eugen Armăşoiu
– Doru Tărăşenie
– Mirela Toma
– Bogdan Alexandru Popescu
– Adrian Căpeţ
– Nicolae Iordache
– Dana Coman.
În spatele lor se aştern posturile de supleanţi ale lui Florin Smeureanu, Cristi Ghermac şi Mircea Poenaru. Biroul va fi completat şi de Bogdan Pistol, preşedintele Ligii Aleşilor Locali şi de deputatul Traian Dobrinescu.
Încă o tură în mâna „grupului ţărănist”
Venit în 2004 în partid, din rândurile PNŢCD, Cristian Buican a reuşit să îşi facă loc în structurile de conducere ale organizaţiei judeţene până la funcţia supremă din filială în cadrul conferinţei de alegeri din 2009.  La ora aceasta, în structurile de conducere ale formaţiunii doar un sfert dintre reprezentanţi provin din gruparea 90-92, care a înfiinţat filiala judeţeană la Vâlcea. Restul provin din PC, PRM, PSD şi PNŢCD – membrii vechi ai formaţiunii comentând această situaţie ca o formă de confiscare a partidului de către grupuri infiltrate în cadrul organizaţiei. „Ne-am bucurat degeaba că am scăpat de centralismul partidului unic.Prin această mişcare în forţă,  Buican a transformat PNL Vâlcea într-un PCR vopsit în galben”, a comentat Liviu Boban, scos pe ultima sută de metri din lista echipei Buican pentru a-i face loc lui Gheorghe Păsat. De cealaltă parte, aripa veche liberală încearcă o revenire în forţă sub umbrela unui nou challenger la şefia partidului, Dan Niţu, acesta reuşind să îşi impună în structura de conducere a organizaţiei judeţene trei primari, Fârtat-Horezu, Bîzîc-Băbeni şi Alexie-Mateeşti, dar şi câţiva colaboratori apropiaţi, printre care şi Claudia Militaru.
Doctorul Folea continuă amantlâcul sub umbrela organizaţiei
Deşi în februarie 2012, consilierul judeţean Gheorghe Folea şi amanta sa Elena Caplea treceau prin cele mai penibile clipe le poveştii de amor, cei doi fiind surprinşi de Sanda Folea în aceeaşi cameră a Hotelului Maria din Râmnicu Vâlcea, povestea lor de dragoste se sprijină acum pe alibiul apartenenţei comune în BPT. Astfel, reprezentantul zonei Orleşti-Drăgăşani, Gheorghe Folea a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a o include în echipă şi pe amanta sa. Cei doi pot prinde acum măcar scuza şedinţelor de vineri seara ale biroului pentru a dispărea din căminele conjugale pentru câteva ore.

Partenerii politici din USL, derutaţi de mişcările lui Buican
936 de delegaţi ai organizaţiilor PNL Vâlcea au participat în 2009 la conferinţa judeţeană de alegeri, faţă de 1.264 în acest an. În ciuda creşterii afişate de către liberali, doar 1.050 de voturi au fost declarate ca fiind valide, până la urmă tot numărul de membri cu vechime în partid  făcând jocul în „numărătoarea lui Buican”. Reacţia partenerilor din USL a fost una temătoare, din cauza prevederilor protocolului, preşedintele PSD Ion Cîlea abţinându-se de la multe comentarii: „Nu am ce să comentez. Liberalii sunt partenerii noştri în USL. Este organizaţia lor, a fost votul dat de membrii lor. Îl felicit pe domnul Buican pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al organizaţiei. Să ştiţi că nu este un caz singular, în care un preşedinte îşi alcătuieşte biroul aşa cum vrea el. Şi eu am în Biroul Politic Teritorial numai oamenii propuşi de mine. Nu contestă nimeni iniţiativele mele pentru că am numai iniţiative foarte bune”, a comentat Ion Cîlea.

Distribuie

4 comentarii

  1. Ati innebunit!Nu pricepeti, ca dezbinati, veti pierde?

  2. Domnule Buican, adu-ti aminte de un barbos, cu ani in urma, cand am ,,invins”P.S.D.,cu ai lor Vacaroiu, Geaoana si Iliescu(ala, care l-a purtat pe post de …,,mat”, pe POaNTA !).Domnule NITU, intreaba-ti subordonatii, CE INS, a telefonat si ce stire a dat despre o anumita comuna Valceana. RESPECT , VOUA.

  3. TOTDEAUNA, voi fi impotriva P.S.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.