258 total views

Locuitorii comunei Stoeneşti au de sâmbătă, 22 iunie, în satul Dobriceni, un Cămin cultural modern, în care să îşi organizeze diverse distracţii şi evenimente culturale.
La evenimentul de inaugurare au luat parte locuitorii comunei, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ionel Giuran, preşedintele Partidului Conservator, Filiala Judeţeană Vâlcea, Mircea Iova, consilier judeţean PP-DD şi Remus Grigorescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. După un an de la preluarea mandatului ca primar al comunei Stoeneşti, vreau să le demonstreze cetăţenilor devotamentul faţă de nevoile lor. „Acum un an nu aveam nimic la Stoeneşti. Nu era infrastructură, apă, canalizare, căminele culturale erau degradate, comuna parcă nu avea viaţă, era pur si simplu totul distrus. Fostul primar nu a făcut nimic pentru comună, din contră, am găsit o primărie cu datorii de 7 miliarde şi comuna ca în evul mediu” , explică edilul.
Reabilitarea căminului a costat 250.000 lei
Gheorghe Dumbravă spune că, modernizarea căminului a început în toamna anului trecut. „E printre primele obiective care au intrat în reabilitare. Arăta ca un grajd, cu acoperişul distrus, prin care se vedea cerul. Am început renovarea în urma solicitărilor venite din partea localnicilor din Dobriceni de a avea un spaţiu în care să organizeze diverse evenimente. Renovarea s-a făcut cu bani din bugetul local şi a costat 250.000 de lei”, declară Gheorghe Dumbravă. Edilul precizează că, lucrările au început cu înlocuirea acoperişului şi vechea tâmplărie, după care s-a făcut o reparaţie capitală, atât, în interior cât şi în exterior. A fost modernizată sala de festivităţi şi urmează să fie dotată şi cu mobilier. S-a echipat bucătăria, s-au refăcut grupurile sanitare, s-a pus gresie şi faianţă, s-a realizat branşarea la reţeaua de alimentare cu apă potabilă, şi s-a montat o centrală termică. „Avem tot ce e necesar pentru a se organiza aici atât spectacole, cât şi evenimentele cele mai importante din viaţa localnicilor, nunţi, botezuri, zile onomastice”, a mai spus edilul.
Ion Cîlea va continua să ajute financiar comuna
După ce a fost primit cu pâine şi sare şi s-a tăiat panglica de inaugurare a căminului, Ion Cîlea le-a promis locuitorilor că va susţine financiar comuna Stoeneşti pentru continuarea diverselor proiecte. „În comuna Stoeneşti a avut loc asfaltarea tronsonului patru al drumului comunal 160 A, pe o lungime de 560 de metri, din totalul de doi kilometri. Lucrare urmează să fie finalizată cât de curând, în limita fondurilor disponibile. Investiţia are o valoare de 1.174.068 lei fără TVA, fondurile fiind obţinute pe HG 577/1997. Totodată, cu fonduri alocate de la Consiliul Judeţean Vâlcea, vor începe şi lucrările de reabilitare şi asfaltare ale DJ Bărbăteşti-Stoeneşti, pe o lungime de un kilometru”, a declarat Ion Cîlea. Şeful CJ a mai precizat că, pe un proiect de mediu, cu ajutorul instituţiei s-au împădurit 38,60 hectare degradate, valoarea lucrărilor fiind de un million de lei. „Alimentarea cu apă a comunei trebuie realizată. Lucrarea e în derulare şi a fost evaluată la 8,75 milioane lei. Alimentarea cu apă e o prioritate în această zonă”, a declarat Ion Cîlea.
Primarul, susţinut şi de Ionel Giuran, preşedintele PC
Ionel Giuran, preşedintele Partidului Conservator, Filiala Judeţeană Vâlcea a precizat că, în doi ani, se vor finaliza în localitate, lucrările de asfaltare cu bani de la fondul de garantare. Totodată pe programele de dezvoltare rurală, ca zonă defavorizată, se va încerca accesarea unor fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea agriculturii. În urma unor rectificări bugetare, edilului Gheorghe Dumbravă, i s-a promis sprijin şi pe partea de învăţământ.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.