2,251 total views

Răzvan Popa, puştiul care a debutat la 15 ani în Liga I, a semnat pe cinci ani cu Inter Milano. Sportul va încasa în schimbul mijlocaşului 250.000 de euro. La 14 ani, Răzvan Popa a fost la un pas să se lase de fotbal pentru că nu s-a integrat la juniorii Stelei

Născut în Vâlcea, mijlocaşul a făcut cunoştinţă cu fotbalul în curtea Stelei, la grupa ‘97 de copii şi juniori. În ciuda eforturilor de a rezista, şi a faptului că făcea naveta pe ruta Râmnicu Vâlcea – Bucureşti, el nu a reuşit să se integreze în tricoul roş-albastru şi a fost la un pas să se lase de fotbal, când nici nu se apucase bine. Conştient de realul talent al fiului său, tatăl lui Răzvan şi-a îndreptat atenţia către centrul de juniori din Regie, recunoscut ca unul dintre cele mai importante din România. Aici, juniorul a fost preluat în primăvara anului 2011 de către antrenorul Virgil Andronache, iar în vara aceluiaşi an a câştigat titlul de campion naţional cu grupa ‘96.

Povestea mijlocaşului Răzvan Popa (17 ani), de la Sportul Studenţesc, seamănă cu cea a lui Făt Frumos. Puştiul care a debutat în Liga I la doar 15 ani a crescut într-un an cât alţii în zece şi recent a făcut pasul vieţii: a semnat cu Inter Milano! Astfel, Răzvan devine al şaptelea român care semnează cu echipa din Milano, după Mutu, Zicu, Chivu, Daminuţă, Alibec şi Andrei Radu.

Debut cu Dinamo

Răzvan a apărut în lumina reflectoarelor pe 17 martie 2012, în meciul Dinamo – Sportul, scor 1-3. Atunci a intrat pe teren în minutul 90, în locul lui Valentin Lazăr, şi a apucat să joace patru minute. Prin acest lucru, la Răzvan Popa a devenit, la 15 ani, două luni şi 13 zile, al treilea cel mai tânăr jucător care debutează în Liga I, după Nicolae Dobrin şi Florin Răducioiu. „E un debut plăcut pentru mine, mai ales că am făcut-o cu o victorie. Nu am avut deloc emoţii pentru că nu sunt un tip emotiv. Dinamo nu m-a impresionat cu nimic, eu zic că îi puteam bate cu un scor mai mare”, a spus Popa imediat după meci.

Dorit  şi de Chelsea

Chiar dacă a învins clar pe Dinamo în primăvara lui 2012, Sportul nu s-a putut salva de la retrogradare. Dar drumul lui Popa nu a luat-o în jos, la fel cum a făcut-o echipa din Regie. Dimpotrivă. Mijlocaşul a intrat în vara anului trecut în atenţia a două mari puteri: Chelsea Londra şi Inter Milano. După câteva săptămâni de probe la Londra, Răzvan Popa a semnat cu Inter Milano. „Italienii şi l-au dorit mai mult şi s-au mişcat mai repede. Chelsea l-a plăcut şi ea, dar Inter a făcut pasul decisiv”, a declarat o persoană din anturajul jucătorului. „Plec la Inter, dar nu vreau să vorbesc multe deocamdată. Ştiu că viaţa mea se va schimba şi sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor”, a confirmat Răzvan, care va pleca la Milano pe 1 iulie.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.