1,530 total views

Spuneam în urmă cu doar 2 luni (25 august) că trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului în domeniul sănătății vâlcene. Prezentam un nou proiect care va aduce un plus-valoare în sectorul medical, pentru municipiul Râmnicu Vâlcea și implicit și județul Vâlcea, pentru că urmează să fim gazda regională pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă foarte mulți cetățeni – cancerul de toate tipurile.

Reamintim că legislativul din 2016-2020 a aprobat, în 2019, concesionarea unui teren existent în curtea Maternității, în suprafață de 1472 mp, pentru un centru medical cu profil oncologic. Mai exact, radiodiagnostic/radioterapie-imagistică, un centru medical ce va prinde contur în următoarea perioadă, fiind și primul din Oltenia. În august, spațiul concesionat a fost împrejmuit pentru începerea construcției și avea să ne convingă că după doi ani de la aprobare lucrurile încep să se miște.

În România „hârtia” te mănâncă de viu…

Am spus că vom urmări întregul proces al construcției și vom reveni de fiecare dată cu detalii pe care le vom considera utile tuturor cetățenilor. Așadar, am tot trecut prin zonă și am observat că, după două luni de la startul de începere, chiar dacă doar pentru organizare șantier, în perimetrul concesionat nu s-a mai mișcat un pai. Pregătirea documentației a ținut pe loc întreg procesul de lucrări, iar acum, în continuare sunt probleme în obținerea de noi avize de ultimă oră cerute de legislația în vigoare sau de statul român.

Așadar, beneficiarul alături de proiectant și constructor mai au de așteptat. Persoanele avizate cu care am purtat discuții despre începerea lucrărilor, susțin că nu vor da drumul la lucrări până nu au toată documentația finalizată. Trebuie să recunoaștem că foarte puțini constructori respectă ad litteram cerințele impuse prin Caietul de Sarcini, SF sau alte impuneri legislative și dau drumul la lucrări doar în baz aunui Certificat de Urbanism, care, atenție!, nu ține loc de autorizație de construire sub nici o formă. Nu este cazul și aici. Chiar dacă se va mai întârzia cu începerea lucrărilor, cei implicați în acest proiect medical ne dau asigurări că totul va fi finalizat până la data impusă. Autorizația de construire a fost și ea actualizată.

Centrul medical este așteptat cu real interes, serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluție boală și tratament, de nivel european vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Un alt avantaj îl va reprezenta și crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul derulării investiției), cât și cu caracter permanent, pe durata existenței unității medicale în care vor lucra integrat medici, fizicieni și asistenți medicali, infirmiere dar și personal administrativ și de curățenie.

În loc de concluzii,

Preferăm să se întârzie cu lucrările decât să se încalce legislația și să fim nevoiți să scriem negativ despre un proiect atât de important!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.