552 total views

Deși pe piața românească operează cele mai importante lanțuri de fast-food din lume, se pare că mai este loc și pentru alte restaurante cu același specific. Anul acesta, în Râmnicu Vâlcea, iubitorii acestui gen de mâncare vor avea parte de o mare surpriză – restaurant fast-food finlandez!

Mâncarea de tip fast-food este foarte populară la noi în țară, iar bătălia cea mare se dă între giganții McDonald’s și KFC. Cu toate astea, vedem că mai este loc și pentru concurență. Așadar, un nou lanț de fast-food intră pe piața românească, iar primul restaurant Hesburger, căci despre el e vorba, se deschide la Râmnicu Vâlcea, în centrul comercial Shopping Center.

În prezent, compania finlandeză operează peste 470 de locații, în șapte țări: Finlanda, Germania (din 1995), Estonia (din 1996), Letonia (din 2004), Lituania (din 2007), Ucraina (din 2015) și Bulgaria (din 2016). La finalul lunii decembrie 2022, în Bulgaria funcționau 26 de restaurante Hesburger. După Finlanda, a doua țară ca număr de locații este Lituania, cu 58 de locații.

Fast-food-urile Hesburger sunt renumite pentru maioneza cu castraveți albi făcută în casă. Rețeta a fost creată de Heikki Salmela în anul 1972. Această maioneză a fost comercializată pentru prima dată la restaurantul fast-food Puutorin Grilli din Helsinki. În prezent, într-un singur schimb sunt produși până la 4.000 de litri de maioneză. Totodată, în fiecare zi, aproximativ zece angajați cu normă întreagă lucrează la producția sosului Hesburger.

Hesburger are afaceri anuale de peste 230 de milioane de euro, având aproximativ 8.000 de angajați. La momentul actual, este cel mai mare lanț de localuri cu hamburgeri din Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania, cu o cotă de piață mai mare decât cea a gigantului american McDonald’s. Restaurantele Hesburger furnizează în primul rând alimente de tip fast-food, cum ar fi hamburgeri, cartofi prăjiți, salate și deserturi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.