1,648 total views

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, lider al PSD Vâlcea, refuză în continuare să-şi asume responsabilitatea blocării celor 13 milioane de euro daţi de BERD, pentru proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, aruncând pisica în curtea liberalilor. Liderul PSD Vâlcea susţine că vina aparţine în totalitate liberalilor care refuză nominalizarea membrilor în AGA Apavil Vâlcea pentru a împiedica menţinerea lui Cristi Jianu în funcţia de director. Liberalii susţin că Ion Cîlea minte cu neruşinare deoarece  banii sunt blocaţi de şase luni şi mai bine din cauza  preşedintelui CJ care vrea să-şi impună omul de casă, pe   directorul Mircea Predescu,  în CA al Apavil. Din documentele prezentate de preşedintele Consiliului Judeţean reiese clar faptul că liberalii au dreptate, aşa zisul sabotaj al liberalilor a început în luna mai, în condiţiile în care  problema nominalizării  membrilor  în CA  şi AGA Apavil persistă din luna noiembrie 2012.

Ion Cîlea dă vina pe brambureala existentă

Război în USL Vâlcea, social democraţii vâlceni vor să-i scoată pe liberali din AGA Apavil Vâlcea pentru a deţine controlul asupra celor 120 milioane de euro daţi de UE pentru masterplanul de apă al judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea  vrea să-şi numească omul de casă, pe directorul Mircea Predescu,în CA Apavil,  liberalii îl vor pe Gheorghe Păsat. Interesant este faptul că directorul Predescu şi-a făcut singur un raport de activitate în care a prezentat necesitatea numirii sale în calitatea respectivă. Conform raportului, Predescu este singurul capabil să vegheze cu succes la administrarea banilor UE, o pretenţie combătută de liberali. Preşedintele Ion Cîlea dă vina  pentru brambureala existentă ba pe actualul viceprimar Edi Vîrlan, ba pe fostul viceprimar  Gheorghe Ioni?ă  pe care-l somează  să aprobe AGA Apavil aşa cum a primit mandat din partea Consiliul Local al Râmnicului.
„Dânsul sabotează! Este a patra oară când nu s-a prezentat la întrunirea Apavil, iar noi pierdem cel puţin prima tragere, aproape 14 milioane de euro, din  creditul total. Cineva va răspunde! Este grav, grav de tot! Vom acţiona legal pentru a salva aceşti bani. Am muncit cinci ani de zile ?i nu ne permitem să pierdem cele 122 milioane de euro. Eu spun oficial, suntem în pericol. Toate elementele sunt legale. Îl rog pe domnul Ioni?ă să ceară convocarea în AGA a reprezentanţilor Apavil, în termen de 48 de ore. Asemenea umilinţă nu am mai păţit niciodată. Nu ?tiu dacă în spatele acestui refuz se află domnul Buican. Eu văd doar că domnul Ioniţă pune piedică muncii noastre de ani de zile. Pare, mai degrabă, o luptă împotriva unui profesionist, a directorului Apavil, Cristian Jianu. El este unul dintre cei care au contribuit decisiv la acest proiect de 122 milioane de euro şi alţii nu vor să îl finalizăm.”, a declarat Ion Cîlea.

Predescu şi-a făcut singur un raport de activitate

Viceprimarul Edi Vîrlan a declarat că Ion Cîlea spune numai neadevăruri, declaraţii nesusţinute de acte administrative.
,,Domnul Cîlea face afirmaţii neadevărate. Mă acuză pe nedrept de sabotarea nominalizării membrilor AGA Apavil. Spunea că noi, liberalii, am blocat cele 13 milioane de euro, total neadevărat. Lor le-a luat şase luni să facă ceva şi nici acum nu au finalizat. Situaţia trenează din noiembrie anul trecut, când am trimis lista cu persoanele desemnate. Am trimis trei adrese dar nu am primit niciun răspuns. În martie, Consiliul Judeţean urma să introducă împuternicirea, dar a scos-o de pe ordinea de zi. În luna aprilie domnul Predescu şi-a făcut singur un raport de activitate prin care informa membrii CJ că el este cel mai indicat. În data de 25 mai s-a dat hotărârea de desemnare a membrilor  CA. Domnul Cîlea spunea că hotărârea nu este legală, cu toate acestea acest consiliu este înregistrat la Registrul Comerţului. Spunea că nu tergiversăm nominalizările în AGA pentru că  nu vrem să-l menţinem ca director pe Cristi Jianu, îl rog pe domnul Predescu să analizeze raporturile realizate de auditorul independent   şi să ne spună şi nouă despre el, dacă e cazul să-l menţinem …Mai spunea domnul Cîlea că se pierd banii din cauza noastră, cele 122 milioane de euro de la UE, cu banii europeni nu faci ceea ce vrei, faci ceea ce trebuie. Aici faci administraţie, nu faci politică! Spunea că adoptarea Hotărâri AGA nr. 6 din 24.05.2013 s-a făcut cu nerespectarea legislaţiei. Să mă dea în judecată, dacă am greşit cu ceva”, a precizat viceprimarul Edi Vîrlan.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.