3,198 total views

În ultimele 2 săptămâni în politica locală s-au vehiculat multe, mult mai multe decât de obicei. Se simte apropierea alegerilor, partidele și candidații turează motoarele. USRPLUS o surpriză neplăcută pentru mine, având în vedere că am lucrat cu conducerea acestora mult timp. M-am deplasat cu ei la București, în campania pentru Europarlamentare, în campania prezidențială 2019, la strâns gunoiul de pe Capela (nimeni nu era ca și presă atunci lângă ei), participam la conferințele de presă. Am scris destule articole despre ei și despre speranța pe care USRPLUS o întruchipează pentru cei care cer de multă vreme reforma clasei politice, oamenii care vor schimbarea.

Niciodată nu am fost plătită de către USRPLUS, membrii acesteia sau de către orice altă persoană ori firmă pentru a scrie despre USRPLUS! Echipa USRPLUS mi-a plăcut, oameni altfel, oameni normali, oameni dintre noi, oameni capabili, oameni care mi-au lăsat impresia că vâlcenii se pot baza pe ei pentru a iniția și declanșa iremediabil schimbarea de care avem atâta nevoie. Nu mică mi-a fost uimirea când am luat la cunoștință că Liviu Popescu, deținătorul site-ului „Râmnicu Vâlcea Week”, și cel care în perioada 2016-2020 a fost cel mai talentat poleitor cu aur al PSD-ului, în special al deputatului Neață, laudele penibile ale acestuia având ecou național, este cel care le face strategia politică. Recorder.ro i-a dedicat și un articol pe această temă ( citiți aici articolul din recorder.ro “Noi specii de slugărnicie în presa locală: storytelling cu deputați” 

Din reportajul scris de Liviu Popescu, odă închinată PSD-istului Neață, aflăm următoarele:

– cât de înțelept este deputatul Eugen Neață: „Eugen are o cultură uriaşă, se poate vorbi cu el despre Tribunalul de la Haga, despre convenţii internaţionale, despre drept constituţional, despre codul penal, despre istorie, sociologie. Ştie oare cineva cum arată camera de hotel a lui Eugen? Vă spun eu. Plină cu hârtii, cu A3-uri şi A4-uri, cu scrisuri, analize, săgeţi în sus şi în jos, hărţi economice, date statistice, e un întreg univers acolo.“
– cât de harnic este deputatul Eugen Neață:„Nu poate sta pe loc. Nu a avut timp de prăjitura cu mere de la bufet. S-a dus în plen. L-a ascultat pe Toader, în timpul moţiunii. S-a enervat când vedea cum liberalii vin cu aceleaşi teorii goale de substanţă în argumentarea moţiunii. «Dacă măcar ar avea dreptate într-un singur punct», spune Neaţă. S-a întors în plen. Eu eram obosit. El nu. Avea întâlnire la Ambasadă. La naiba, am zis eu, cum poate??? Eu pic de somn“.

La final, ziaristul vâlcean Liviu Popescu, surmenat și zăpăcit de ritmul draconic al muncii deputatului Neață, iese pe balconul Palatului Parlamentului, își aprinde o țigară și gândește: „Vâlcea Social Democrată are un grup chiar bun de parlamentari!“. Ei bine, acest talentat ziarist, această tânără speranță a culturii vâlcene pesediste, a ajuns între timp strategul și persoana de decizie în USRPLUS Vâlcea, mâna dreaptă și sfătuitorul de încredere al tânărului și neexperimentatului (să folosim un eufemism) președinte al USRPLUS Vâlcea. O postare pe facebook, pe contu-i personal, un selfie care ne arată cât de apropiat este de bietul și nevinovatul, doar cu numele, președinte USRPLUS. La această postare, Liviu Popescu reacționează la un comentariu ce îi reproșa situația incompatibilă – cu principiile USRPLUS – a unui candidat la o primărie dintr-o localitate vâlceană și face o remarcă extrem de concludentă: ”dacă se confirmă, cele spuse, USRPLUS nu va mai avea candidat acolo”, adică el decide în numele și pentru USRPLUS!

Vedem clar cum decizia în mai tinerii USRPLUS este la mâna poleitorului PSD-iștilor! Cunosc marea majoritate a celor care alcătuiesc acum conducerea USRPLUS Vâlcea și din acest punct de vedere sunt uimită de influența și importanța pe care o are acest “scrie orice pentru oricine, pe bani”. Am crezut sincer că în USRPLUS Vâlcea deciziile se iau democratic prin consultarea consiliului de conducere. Să înțeleg că tot consiliul de conducere din USRPLUS este … Liviu Popescu? Izbitoare asemănarea cu Gutău și Consiliul Local !!! Dacă schimbarea propusă de USRPLUS vâlcenilor este de fapt convertirea lui Liviu Popescu, închiriat de PSD pentru propovăduirea binefacerii Ciumei Roșii și membrilor acesteia în Vâlcea, în vector principal al schimbării, reperul onestității și corectitudinii, strategul progresiștilor locali …. mai bine punct și de la capăt.

Vâlcenii văd și înțeleg. Nu o să mai prostiți pe nimeni cu PSD-iști metamorfozați în noii moraliști. Cea mai clară dovadă este faptul că președintele actual, încă președinte, nu a spus o vorbă despre faptul că o eventuală decizie a unui Pact pentru Râmnic agreat cu PNL și o posibilă retragere a lui din cursa electorală pentru Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie să fie dezbătută și luată în consiliul de conducere al USRPLUS Vâlcea, nu de către…Liviu Popescu.

Acestea fiind spunse, nu pot decât să-i salut pe toți cei din USRPLUS care mă cunosc ( și pe cei care încă nu mă cunosc 😊 ) și să le doresc să reușească să elimine nepotismul care deja i-a cangrenat precum și întărirea criteriilor de promovare în funcții de conducere, reprezentare și în administrația publică a celor mai merituoși din ei.

USRPLUS chiar are oameni capabili

articol șters,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.