336 total views

Srisoare Deschisă

Destinatar- Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Doamnelor şi Domnilor Salariaţi ai Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea,

 

 

Mă adresez dumneavoastră în calitate de cetăţean al acestui municipiu, în calitate de contribuabil şi mai ales în calitate de om care a lucrat în Primăria Râmnicu Vâlcea şi care cunoaşte atribuţiile departamentelor din această instituţie. Ştiu că primarii ,viceprimarii şi consilierii locali pot fi persuasivi ,ameninţători ,cu interese sau nepăsători faţă de acest oraş -în fond ei fac politică şi promisiuni , se schimbă la 4 ani !
Dar dumneavoastră sunteţi plătiţi (uneori până la pensie) din banii cetăţenilor acestui oraş , sunteţi invidiaţi că aveţi un loc de muncă sigur (vă gândiţi uneori la cei ce plătesc impozite şi taxe şi sunt în şomaj?) sunteţi în slujba acestui oraş !
În aceste condiţii , vă întreb- Cum este posibil ca prin proiectele aprobate în departamentele în care lucraţi să destabilizaţi total viaţa a zeci de mii de oameni din Râmnicu Vâlcea? Cum este posibil să aruncaţi în şanţuri săpate din 6 în 6 luni banii pe care noi cetăţenii îi plătim ? Unde este profesionalismul inginerilor de urbanism din primărie ? Cine v-a învăţat să aprobaţi simultan blocarea mai multor străzi pentru derularea unei investiţii? Unde este respectul pentru cetăţean? Unde sunt panourile OBLIGATORII pe care să scrie investiţia,beneficiarul,durata lucrărilor ,constructorul? Întrebările pot continua , vă invit să  extindeţi săptămâna mobilităţii şi să vedeţi oraşul pe jos ! Să vedeţi cum se circulă în cartierele din oraş, cum este să ieşi din pasajul Hervil şi să nu ştii încotro să o apuci , cum este să stai în intersecţie la BCR şi să vezi copii alergând printre maşini, cum este să circuli pe Calea Lui Traian şi poliţiştii să fie depăşiţi de situaţie ! Vă invit să vedeţi ORAŞUL şi OAMENII care vă plătesc ,cu ecusoanele pe piept să fiţi recunoscuţi de cetăţeni ! Pentru mulţi ,poate, puteţi răspunde că vina nu vă aparţine ,că primarul şi viceprimarii decid ! Eu nu accept o astfel de explicaţie – nici un primar sau viceprimar nu se poate opune unui profesionist stăpân pe meseria lui şi care mai este şi apărat de statutul de funcţionar public ! Şedinţele de lucru ale primăriei au ca rol evaluarea situaţiei din oraş de către dumneavoastră şi propuneri de soluţii pentru conducerea primăriei . Nu sunteţi ascultaţi, comunicaţi public astfel încât să ştim că vă faceţi datoria şi vina este doar a politicienilor !
PS- În plimbarea pe jos prin oraş poate cei de la ADP vor vedea şi gunoaiele , câinii vagabonzi ,jardinierele cu uscături şi gropile de pe străzile care nu sunt centrale !

Anuţa HANDOLESCU- Cetăţean al Municipiului Râmnicu Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.