146 total views

În urma viiturilor de anul trecut, 23 de familii au rămas fără un acoperiş deasupra capului. La momentul respectiv au fost aduse la Vaideeni nişte case modulare, locaţii unde locuiesc şi acum familiile sinistrate.

1 v

Cele trei case construite de Arhiepiscopia Râmnicului rezolvă cele mai grele cazuri, dar restul familiilor îşi vor petrece a doua iarnă în barăcile aduse de la Guvern. Primarul Daniel Băluţă spune că nu există fonduri pentru construirea caselor, cu toate că primăria are toate materialele necesare.
„Nu avem bani pentru mâna de lucru, şi nimeni nu vine să ţi le construiască gratis. După calculele noastre, casele cu finisaje şi utilităţi ar costa undeva la 900.000 de euro, bani pe care primăria nu îi are. Am făcut fel de fel de adrese, dar fără rezultat.”, a spus primarul Băluţă.
2 v

Reamintim că, în urma inundaţiilor de anul trecut, tot cătunul Atârnaţi a fost strămutat, iar oamenii au primit case modulare, cu promisiunea că, în scurt timp, li se vor ridica alte locuinţe. În vara anului 2014, în urma ploilor abundente, râul Luncavăţ a format o viitură puternică, inundând cătunul Atârnaţi. În urma acelei viituri, nu mai puţin de 600 de persoane au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor SMURD, iar pagubele materiale au fost însemnate. Locuinţele recepţionate sunt case cu trei şi patru camere, dotate cu mobilier şi finisaje, iar criteriile pentru ocuparea acestora, potrivit primarului, au fost în funcţie de numărul de copii şi numărul de copii nou-născuţi

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.