4,503 total views

….degeaba pentru că individul nu are nici cea mai mică contribuție la dezvoltarea orașului, poate la îngroparea lui !!!

Majoritatea am auzit de la tv, iar cei interesați direct chiar am studiat documentele oficiale, încărcate pe site-urile instituțiilor, cu privire la cât câștigă parlamentarii, primarii sau consilierii locali. În ultii ani au luat amploare angajările, cu care foarte mulți nu erau și încă nu sunt obișnuiți, unor administratori publici/city manageri. Această demnitate, pe care anumite Primării și-au permis-o, este, în proporție covârșitoare, neacceptată de societatea civilă, deoarece persoanele numite, în mare parte, nu-i fac cinste.

Concret, administratorul public sau city managerul, cum mai definesc anumiți primari această demnitate plătită din bani publici, în majoritatea cazurilor nu respectă definiția funcției. Dispozițiile acesteia sunt aplicabile administrației publice, iar persoana care ocupă acest post, de regulă, trebuie să fi absolvit studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice.

Administratorul public este un factor de succes pentru un management eficient la nivel local. Ministerul Administrației și Internelor (MAI) a propus introducerea acestei funcții pentru ca persoana care o ocupă să asigure aplicarea principiilor managementului economic prin proiectarea, executarea și urmărirea eficientă a serviciilor publice locale.

Conceptul de administrator public a fost adus în România ca o necesitate a managementului public modern, prin atragerea unor profesioniști care să imbine cunoștințe de natură tehnică, științifică, administrativă, cu aptitudini și abilități manageriale. Se consideră că o astfel de perspectivă ar face ca lucrurile să funcționeze mai bine la nivelul administrației locale.

Așadar, salariile persoanelor publice au fost mereu un subiect de interes, mai ales în cazul bugetarilor, care sunt plătiți din banii publici, colectați de la, noi, cetățenii plătitori de taxe și impozite, sume care uneori depășeșc prestația oferită de aceștia.

Infoactual.ro a prezentat ca exemplu topul salariilor administratorilor publici din orașele: Bistrița, Turda, Brăila, Galați, Râmnicu Vâlcea, București (sector 1), Primăria Municipiului București, Cluj și Sibiu. Este foarte important de observat că infoactual.ro, printre puținele orașe pe care a pus accentul, a luat în calcul și municipiul Râmnicu Vâlcea. Nu cunoaștem criteriile avute în vedere pentru această analiză, dar nu are o mare importanță, dar faptul că municipiul nostru este în topul salariilor administratorilor publici din România, chiar are o mare importanță.

Pentru că noi vorbim de un oraș sărăcăcit în mandatul actualului primar Mircia Gutău, un oraș care în patru ani de zile a avut parte de lucrări fără prioritate și la prețuri extrem de supraevaluate, acest oraș are un administrator public pe care nimeni nu-l vede la față, iar menirea lui este să facă tot posibilul să acopere măgăriile financiare ale infractorului Gutău. Deci, exclus să intervină în bunul mers administrativ printr-o contribuție în interesul cetățeanului și al orașului.

Iată tabelul infoactual.ro

UAT

Remunerație City Manager (RON)

Buget UAT

Salariu mediu pe judet (RON)

Râmnicu Vâlcea

19.962

194.74 Mil.

4.072

Cluj

16.640

1.547.04 mil. Ron

5.688

Brăila

15.309

248.028 mil. ron

4.154

Sibiu

12.600

781.5 mil. Ron

5.255

Galați

16.440

397,4mil. Ron

4.525

București-Sectorul 1

15.561

1.850 mil

6.578

București -PMB

15.561

6.700 Mil.

6.578

Turda

11.400

282.9  mil. Ron

5.688

Bistrița

14.503

279.4 mil Ron

4.106

Așadar, Râmnicu Vâlcea are cel mai mic salariu mediu pe județ, dar cea mai mare remunerație pentru administratorul public/city-manager.

DESPRE GHEORGHE GOGÎRNOIU

Gogîrnoiu, este considerat de majoritatea vâlcenilor gardianul afacerilor și afaficurilor care au adus județul în pragul falimentului și depopulării. Este posesorul unei condamnări penale definitive (4 septembrie 2014) pentru conflict de interese. Nu pentru că ar fi vreun strălucit profesionist în domeniu, așa cum își legendează cu disperare CV-ul, l-a ales Gutău, ci pentru ce spuneam mai sus – experiența în măgăriile financiare.

Este cel care a semnat şi aprobat un număr de 11 contracte şi acte adiţionale ce au avut ca obiect achiziţionarea de autoturisme şi servicii pentru întreţinerea parcului auto al Finanţelor Publice. Contractele au fost încheiate între DGFP Vâlcea şi S.C. Autoservil, societate la care Denis Gogârnoiu, fiul lui, a devenit (ce surpriză!) acţionar începând cu data de 13 februarie 2013, dar mașinile au fost cumpărate efectiv abia după această dată. În baza acestui contract, a reieșit și un mic prejudiciu, vreo 30 000 de euro, că mai mult nu a putut (sau nu a vrut) altă insituție să găsească. Conform prevederilor legale, conflictului de interese (faptă penală) constituie temei pentru eliberarea din funcţie a unei persoane ce exercită o funcţie publică. De asemenea, complementar, persoana respectivă nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului. Dovadă că hotărârea instanței a rămas în picioare, Gogârnoiu nu a putut fi repus în funcție până în 2018.

Schița recapitulativă a două decenii de asalt asupra Vâlcii

Din 2004, famiglia devine proprietară de oraș. Se insinuează cu oameni de încredere (de onoare, deh) peste tot: instituții, partide, afaceri. Doar câteva nume și date: Gutău primar, nevasta notar, Gogârnoiu la finanțe, sprijinit de Maria Tudor, fiul lui la gardă financiară, Ungureanu deputat, apoi prefect, nevasta și fiul avocat, nora și alte rude, procurori și polițiști, Bălan la CET, Denise Bojan (fiică de fost subprefect) ridică un mall pe un parc, divorțează și se recăsătorește cu Bălan, câteva afaceri locale prosperă și prosperă, dar angajații lor aproape că fac foamea șa.m.d….
Să vă reîmprospătăm puțin memoria, ca să înțelegeți de ce se tem Gutău, Gogârnoiu, familia Tudor, familia Mutu, alte familii și cetățeni de onoare.
Prin 2006, adică al treilea an din primul mandat de primar al lui Gutău (anterior fusese doi ani viceprimar), Denis Gogârnoiu se număra printre beizadelele de potentați locali acuzate că și-au însușit o stradă din Râmnicu Vâlcea, afacere girată notarial de… ați ghicit, Mariana Gutău, soția edilului nepereche și blochează accesul altor cetățeni la proprietăți”, fragment din articolul cu titlul „ Famiglia merge mai departe. Gutău l-a numit pe Gogârnoiu “City Manager”. Salariu lunar 20.000 de lei, adăugat pensiei similare”, scris de jurnalistul Adrian Pană, în 18 mai 2020.

MAI PUTEȚI CITI..

TRASEUL CELOR 100.000 DE EURO PENTRU GOGÎRNOIU GHEORGHE – „un creier strălucit”…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.