2,983 total views

….un individ, putred de bogat, care s-a dedat la „tertipuri legislative” prin punerea la cale a unui „plan de acțiune” de înavuțire ilegală sau îmbogățire prin fraudă, cum doriți să-i spuneți. Și spunem asta pentru că acțiunile întreprinse la această concluzie duc.

Honore de Balzac spunea „cu cât averea este obținută prin mijloace mai ilegale, cu atât oamenii țin mai mult la ea” și mare dreptate avea. Vă prezentăm un caz excepțional de fraudă, unde statul român a fost obligat la plata a 100.000 de euro pentru nemunca acestui ilustru personaj care, deși vinovat de încălcarea anumitor prevederi legale incompatibile cu funcția, a fost director peste o instituție exact ca pe moșia lui.

Gogîrnoiu Gheorghe, în calitatea de director general al DGFP Vâlcea, semnează un contract de achiziție și servicii (https://www.national.ro/news/seful-fiscului-din-valcea-face-combinatii-pe-bani-publici-cu-firma-fiului-202950.html/) cu firma la care acționar este fiul său Gogîrnoiu Denis. Așa intră pe fir Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) care se sesizează, constată incompatibilitatea, și aplică prevederile legale. Incompatibilul G.G., înaintează o plângere care este respinsă definitiv și irevocabil de Curtea de Apel Pitești. Agenția de Administrare Fiscală, prin președintele său la vremea respectivă, controversatul dobrovăt „faisbucist”, Gelu Diaconu, prin Ordinul 2492/2014, începând cu luna septembrie 2014, în baza constatărilor ANI, dispune eliberarea sa din funcție.

De unde apar infracțiunile ?

Incompatibilul G.G. îi cere bunului său prieten, Gelu Diaconu, să emită ordinul de eliberare din funcție, dar nu oricum, ci cu o hibă legislativă. Degeaba Legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, prevede obligativitatea ca „la constatarea oricăror fapte care pot constitui baza aplicăreia de sancțiuni pentru funcționarul public, se impune sesizarea Comisiei de Disciplină”, că cei doi au convenit să ocolească această prevedere, tocmai pentru a avea câștig de cauză în instanță, domnul G.G..

Și, pe baza acestei înțelegeri, în decembrie 2016, în dosarul judecat la Curtea de Apel Pitești, G.G. câștigă reîncadrarea și primește de la stat salariile compensatorii/restante în sumă de 55.000 euro, pe simplul motiv că nu a fost judecat în Comisia de Disciplină a ANAF, urmând ca instituția să reia procedura prin introducerea constatării faptelor de incompatibilitate, spre a fi sancționate de către Comisia de Disciplină.

Acum, pentru că „băiatul deștept” cunoștea finalul judecării în Comisia de Disciplină din ANAF, care se lăsa cu eliberarea sa din funcție, și pentru că Geluțu plecase, trebuia să-și găsească repede un alt aliat. Și și-a găsit. Intră în joc Silviu Mircea Pîrvulețu, director general DGRFP Craiova, cu care activează noul „plan de acțiune” pentru a putea prejudicia din nou bugetul statului.

Cum a gândit de această dată „creierul strălucit” ?

Gogu, și-a înaintat demisia din funcția de șef al administrație AJFP Vâlcea și în același timp și concediu medical, pentru a putea găsi un viciu în demisie. Totul are loc cu largul concurs al stimabilului șef regional ANAF, Silviu Mircea Pîrvulețu. Concediu medical a fost înaintat la DGRFP Craiova fără a fi transmis și la ANAF București, care în baza demisiei, fără a fi încunoștiințat de concediu medical, a emis ordinul 3548/08.12.2016 de eliberare din funcție pe motiv de demisie.

Apare în peisaj șefa Serviciului Personal – Silvia Pîrvulețu – soția directorului DGRFP Craiova, care activează în aceeași unitate și care, deși avea obligația legală de a sesiza ANAF că demisionarul G.G. este în concediu medical, și pentru a nu se emite de către ANAF ordinul de eliberare din funcție pe motiv de demisie, cu bună știință încalcă această obligativitate, pentru ca incompatibilul să aibă „ușa” deschisă la judecată, devenind astfel complice, asigurându-și inclusiv ea INCOMBATIBILITATEA!!! Aprobo, a sesizat cineva această incompatibilitate? Pîrvulețu este acoperit de „pîrvulița” lui, direct!!!

Acestea fiind efectuate, demisionarul a contestat ordinul de eliberare din funcție pe motiv că se afla în concediu medical, evident, și așa se înființează dosarul cu nr. 3835/90/2017. În urma judecării acestui dosar, tocmai pe baza faptului că se afla în concediu medical, a obținut o nouă reîncadrare și salarii compensatorii de încă 45.000 de euro!!!

Întrucât termenul de sancționare a unei faptei săvârșite de funcționarul public, conform Legii 188/1999, se prescrie în termen de 6 luni de la săvârșire, iar prin faptul că în perioada septembrie 2014 – decembrie 2018, prescrierea era suspendată urmare cauzelor ce au fost judecate pe rolul diferitelor instanțe, G.G. a simțit din nou pericolul de a fi judecat iar în Comisia de Disciplină a ANAF.

Creierul strălucit” găsește iar soluția de salvare, prin folosirea următoarei rețele

Își face intrarea în „rețeta fraudei” Ștefan Alexandru Luchici, director general al Direcției Juridice din ANAF – președinte al Comisiei de Disciplină – un tip foarte ușor manevrabil pentru că doar ce fusese împuternicit de noua președintă Mihaela Triculescu și ea la rândul ei o marionetă în mâna șefului ei de cabinet, dar și doctorul Andrei Iordache, din Slatina, și care avea o singură sarcină și anume, de a strânge „cotizația de partid” pentru șeful său, nimeni altul decât VIPul Darius Vâlcov.

Rețeauna este alimentată cu un alt oltean de vază și bun la suflet, Dan Mutu/Annabella care și el la rândul lui primește rolul de a strânge „cotizația de partid” pe care la final să o înmâneze finului său Alin, pentru ca aceasta să ajungă la șeful de cabinet prin intermediul inspectorului general antifraudă, un fin al primarului de Constanța, Decebal Făgădău.

De unde și până unde această rețea ?

La cabinetul președintelui ANAF existau rapoarte săptămânale întocmite de vicepreședintele ANAF care constată acest fapt și propune inclusiv schimbarea acestora din funcții. De asemenea, la Direcția Juridică exista o solicitare către DGRFP Craiova cu privire la faptul că concediul medical al incompatibilului G.G. nu a fost comunicat, solicitare în care se menționa și cine se face vinovat de acest aspect. Numai că, în urma strângerii „cotizației de partid”, acest aspect nu mai este analizat și s-a așteptat împlinirea termenului de prescripție, pentru ca G.G. să nu mai fie eliberat din funcție!!!

Cine credeți că reprezintă statul român în litigiu ?

O juristă care avea obiceiul să nu se prezinte la instanță, dar în acest dosar, singurul de altfel, s-a prezentat. Ce legătură este între aceasta și G.G. ? Cum „cotizația” strânsă trebuia a fi recuperată, incompatibilul își caută iar un aliat. Și-l găsește și de această dată. Se activează din adormire Pîrîianu Mihai, șef Serviciu Colectare și Executare Silită Persoane Juridice, care ajunge „baza” continuării ilegalităților și, uniți sub același domnitor, activează colectarea de impozite și taxe cu titlul „cotizație de pratid” prin șantajarea contribuabililor, cu răspunderi solidare și popriri.

De menționat că Pîrîianu Mihai face obiectul unui dosar în care salariații din cadrul serviciului sesizau fapte ce excedau comportamentului legal, motiv pentru care a fost introdus în Comisia de Disciplină și decăzut din funcție. Întrucât dosarul se judecă pe rolul Curții de Apel Pitești, G.G. a efectuat presiuni asupra salariaților să își retragă plângerea, amenințând cu detașarea la alte subunități fiscale, fapte descrise pe larg AICI în articolul publicat.

Legătura de infracționalitate dintre Gogîrnoiu, șef AJFP Vâlcea și Silviu Mircea Pîrvulețu, director DGRFP Craiova, poate fi dovedită și prin sesizarea formulată de salariații din cadrul serviciului condus de Pîrîianu Mihai, pentru că au fost obligați de cei doi să semneze o altă adresă prin care renunțau la plângereaa lor, motiv pentru care au sesizat, din nou, comisia de Disciplină a DGRFP Craiova și, căreia de data asta, la ordinul lui G.G., fiind iar director, nu a dat curs!

O altă faptă, ce poate fi demonstrată, este cea legată de analiza de risc pentru ca societățile să fie introduse în inspecție. Și aici ar fi multe de comentat! Dar, Gogârnoiu, pentru că îl are în coaste pe fostul șef al AJFP Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, care-l împiedică a-și pune planurile în aplicare, susținut de acoliții favoriți, și care fac numai abuzuri la adresa oamenilor serioși, fără a utiliza programul informatic legal al ANAF, dispune de o serie de verificări care au avut ca finalitate înlăturarea lui Virgil Pîrvulescu, din sistem!!!

La o percheziție informatică, extrem de atentă, asupra stațiilor de lucru utilizate de către cei implicați, se va putea observa realitatea faptelor descrise. Cum pe Pîrvulescu nu au avut cu ce să-l îngenuncheze, iar acesta „și-a permis” să candideze, umăr la umăr, în cursă cu Gutău, pentru câștigarea mandatului de primar al orașului Râmnicu Vâlcea, se cooptează în echipa actualului primar, tânărul pensionar de drept G.G., și omul de legătură cu cetățenii de onoare, pentru a ne mai stoarce și pe noi de 20.000 lei pe lună!!!

Oare noi nu avem în țara asta organe de cercetare penală ???

Aceasta este traseul celor 100.000 de euro de care, noi contribuabilii, am fost deposedați pentru plata unor salarii a unui individ care este certat cu legea și care a condus cu „mână de fier”, după bunul său plac, AJFP Vâlcea. Acum, ajunge Administrator Public la Primăria Rîmnicu Vâlcea, tot cu încălcarea legii!!! Se pare că doar așa pot trăi unii, călcând peste cadavre, doar lor și grupurilor lor de lucru să le fie bine!!!

Să nu uităm un lucru extrem de important: Gogîrnoiu Gheorghe este legătura directă cu patronii, cetățenii de onoare, care dau angajaților cele mai mici salarii, în acest oraș. Acum, și-a împlinit și ultimul său vis, acela de a „spăla” și banii vâlcenilor. Gutău e deja în „comă alcoolică”, crede că Gogu o să-i acopere toate neregulile, vedem mai sus că se pricepe, deoarece din toamnă V.P. câștigă alegerile și a promis că le impută toți banii. Așa arată toate sondajele efectuate deja, Virgil Pîrvulescu e cu 1 procent sub Gutău!

Gheorghe Gîrnoiu, contact pentru un punct de vedere, m-a rugat să revin mai târziu, fără să mă supăr și asigurându-mă de tot respectul. Să nu-l înțeleg greșit, că el nu este omul care să fie deranjat, dar că în acel moment nu putea să stea de vorbă. De revenit, am revenit, cum ne-am înțeles, dar telefonul este închis. Și am insistat, în interval de 30 minute. Ca atare, și noi îl asigurăm de tot respectul nostru și de faptul că vom publica dreptul la replică, integral, dacă ne va remite!

Tuturor, ce poartă numele de Constantin și Elena, La Mulți Ani!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.