Loading

În perimetrul Carierei Panga, doi consilieri locali, ai orașului Berbești, au făcut public faptul că, deși s-a hotărât în Consiliul Local ca pe teritoriul orașului să nu se aducă spre depozitare cenușa rezultată de la CET Govora, conducerea județului, în speță Constantin Rădulescu, ignoră cele hotărâte și dispune transportarea cenușei în orașul deja poluat.

„Au venit câteva transpoarte, cenușa este uscată și vântul o ridică în aer. Am primit informația că s-au adus primele transpoarte de cenușă, lucru confirmat, venind la locația respectivă, și împotriva HCL, împotriva cetățenilor care au votat în unanimitate a nu se aduce cenușa și resturile reziduale în localitatea Berbești, văd că se trece peste cadrul legal, deși nu știm care este motivul pentru care legea nu se respectă. Este al doilea focar de poluare, primul fiind de peste 40 de ani, exploatarea minieră. Am hotărât referendum odată cu alegerile, să vedem opțiunea cetățenilor din localitate, pentru că, cu toții suportăm această poluare”, precizează consilierul local din Berbești, Răducanu Viorel.

„Ca să știe cetățenii, trebuie să spunem că factorul principal al acestei nenorociri care se va aduce în Berbești, iar dumnealor se consideră ca fiind cei mai corecți pentru populația noastră, este Consiliul Județean. După ce că nu ne-au ajutat cu nimic, împreună cu președintele Constantin Rădulescu, teritoriul localității Berbești este acum acoperit și de cenușa de la CET Govora. Rugăm cetățenii, facem scut uman și discuții pe tema respectivă, fără violență. O să ne aducă probabil poliție, jandarmerie. Consiliul Județean trebuie să înțeleagă că până când nu are loc referendumul local să nu mai aducă cenușa în orașul Berbești, a conchis Mihai Mateiescu, consilier local Berbești.

Publicată de Mihai Mateiescu pe Marţi, 4 august 2020

Astăzi 4 august 2020, a început calvarul în Berbești -Vâlcea. Au venit primele mașini cu cenușă de la CET GOVORA, văzând cu ochii noștri cenușa nu este umectata, se basculează pe pământ, iar vântul o ridică în aer. Rușine autorităților locale și județene, a scris în urmă cu câteva minute pe contul personal de facebook, Mihai Mateiescu.

Astazi 4 aug2020,a inceput calvarul in Berbesti -Valcea.Au venit primele masini cu cenusa de la CET GOVORA,vazand cu ochii nostri cenusa nu este umectata,se basculeaza pe pamant,iar vantul o ridica in aer.Rusine autoritatiilor locale si judetene.

Publicată de Mihai Mateiescu pe Marţi, 4 august 2020

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.