Loading

Conform unei rezoluţii din 8 iulie a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, specialistul în insolvenţă Remus Borzaa direcţionat spre propria societate de avocatură nu mai puţin de 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite, cu semnătura lui, de compania de stat Hidroelectrica, administrată timp de un de Remus Borza.

Compania a ieşit din insolvenţă după ce a denunţat contractele bilaterale. Remus Borza este, din iulie, preşedintele Consiliului de Supraveghere numit de Ministerul Economiei la Hidroelectrica. Conform aceluiaşi document emis de procurori, Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese alături de Nicoleta Munteanu, avocat, specialist în insolvenţă şi asociată în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii.
Procurorii citează în rezoluţia de începere a urmăririi penale şi un text de lege care ar trebui să-l oblige pe Remus Borza să se suspende din profesie în cazul în care încalcă Statutul şi Codul de Etică profesională.
“(..) potrivit art. 29 lit. a) din OUG nr. 86/2006, privind organizarea activităţii practicienilor în insolvenţă, în cadrul procedurii insolvenţei, practicianul este obligat să se abţină, sub sancţiunea suspendării din profesie, dacă se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, aşa cum sunt acestea definite în Statut şi în Codul de Etică Profesională.”
Procurorii susţin că Euro Insol SPRL, prin reprezentantul legal Nicoleta Munteanu, a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, între Euro Insol SPRL, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica SA, şi Societatea Civilă profesională de Avocaţi Borza şi Asociaţii, având ca obiect asistenţă jurdică, reprezentare, semnare şi depunere acte, în mai multe procese aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti.
“Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC HIDROELECTRICA SA., prin ordine de plată emise de BORZA REMUS ADRIAN”, notează procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Euro Insol SPRL are ca asociaţi pe Remus Adrian Borza – 50% şi Nicoleta Munteanu – 50%
SCP Borza şi Asociaţii are ca asociaţi tot pe Remus Adrian Borza – 95% şi Nicoleta Munteanu – 5%
Într-un răspuns transmis Hotnews.ro, la începutul acestui an, Remus Borza admitea că Hidroelectrica a bugetat cu 220.000 de euro asistenţa jurdică primită în 74 de procese, de la două case de avocatură: Borza şi Asociaţii şi Piperea şi Asociaţii. Euro Insol susţinea atunci că Hidroelectrica va recupera din cheltuielile de judecată banii plătiţi celor două societăţi de avocatură. Onorariul, potrivit Euro Insol, a fost de 3.000 de euro pentru fiecare dosar.
Sursa Zilei a dezvăluit, încă de la începutul lunii iulie, că firma de insolvenţă condusă de Remus Borza colaborează în proiectele sale exclusiv cu cabinetul notarial al Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.
Sursa: Sursa Zilei

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.