Loading

Ordinul referitor la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine şi specialităţi de panificaţie a fost publicat în Monitorul Oficial. De la 1 septembrie intră în vigoare.

Ordinul Ministerului Agriculturii prin care TVA-ul la pâine şi specialităţi de panificaţie va fi redus la 9% a fost publicat în Monitorul Oficial. Actul defineşte şi produsele care vor fi supuse noii cote de TVA. Astfel, potrivit actului normativ, se va aplica o cotă de 9% pentru pâinea preparată dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec sau singure, cu sau fără alte ingrediente,frământate cu apă, afânat prin fermentaţia drojdiei şi precopt sau copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe şi care are un conţinut de zahăr în substanţă uscată de maxim 5% din greutate şi grăsimi în substanţă uscată de maximum 5% din greutate.

De asemenea, se va reduce cota TVA pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produselor de brutărie şi au compoziţia pâinii. Nu în ultimul rând, pentru covrigi se va aplica o cotă de 9%, indiferent de gramaj şi dacă sunt sau nu afînaţi prin fermentaţia drojdiei.

Pâinea şi produsele de patiserie (chifle, batoane, covrigi, etc) cu umplutură de orice fel nu se regăsesc pe lista produselor cu TVA de 9%.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.