113 total views

Comunicat de presă

Sfârşitul de an 2013 pare să fie deosebit de favorabil pentru modernizarea drumurilor judeţene care leagă Vâlcea de judeţele vecine. După ce anterior a fost redat traficului în urma unor ample lucrări de reabilitare şi modernizare DJ 651 B, Bălceşti – Goruneşti – limită judeţul Olt pentru care s-au cheltuit fonduri în valoare de aproape 11,7 milioane lei, au urmat alte două importante artere rutiere să fie supuse aceluiaşi proces. Este vorba despre DJ 648, Ioneşti – Olanu – limită judeţul Olt şi DJ 665, Horezu – Vaideeni – Izvorul Rece – Mariţa, până la limita cu judeţul Gorj.

Acum a venit rândul unui al patrulea drum de interes judeţean să beneficieze, ca şi celelalte, de importante fonduri europene pe structura Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 2, Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, spre a întregi infrastructura de transport modernă şi durabilă din judeţul Vâlcea. Ne referim la DJ 677, Mădulari – Şuşani – limită judeţul Olt, drum care reprezintă o veritabilă coloană vertebrală pentru circulaţia rutieră din zona de sud a judeţului. Însemnătatea specială a acestui drum în lungime de 23,850 km este dată de faptul că el asigură pentru locuitorii celor două comune unica legătură cu localităţile învecinate, cu municipiul Drăgăşani şi Rm. Vâlcea, precum şi cu judeţul Olt.
Startul modernizării acestui drum se va da în cursul zilei de 11 decembrie a.c, printr-o întâlnire la Consiliul Judeţean Vâlcea cu conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în cadrul căreia va fi semnat contractul de finanţare a proiectului.
„Ne aflăm în faţa unui proiect de mare anvergură care va necesita fonduri investiţionale în valoare de peste 58,9 milioane lei, din care 47,6 milioane lei reprezintă cheltuieli eligibile, iar alte 11,3 milioane lei vor trebui să acopere TVA. Conform documentaţiei tehnice, pe lângă modernizarea plăcii carosabile, vor mai trebui executate 384 podeţe pentru acces în gospodăriile cetăţenilor, alte 72 podeţe pentru legătura cu drumurile laterale, amplasarea unor parapeţi de protecţie în lungime totală de 1360 metri, aproape 250 de borne kilometrice şi hectometrice, precum şi alte lucrări specifice, toate necesitând o perioadă de implementare de 17 luni. Avem, aşadar, încă o dată şansa de a mai atrage fonduri europene, continuând seria proiectelor serioase şi de anvergură care ne permit să modernizăm nu numai reţeaua de drumuri, ci toate celelalte infrastructuri. Rămânem pe mai departe fideli politicii de atragere a fondurilor europene cu ajutorul cărora să continuăm programul de dezvoltare generală a judeţului. Implementarea de proiecte cu finanţare comunitară a devenit pentru noi o lecţie pe care am învăţat-o şi ne-am însuşit-o foarte bine. Cu această încredere şi convingere încheiem un an bun şi ne pregătim să abordăm mai viguros perspectiva pe care ne-o deschide viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020” – a precizat dr.ing.ION CÎLEA, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Compartimentul de relaţii

cu mass – media

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.