1,457 total views

Gutău și secretarul împiedică sistematic și intenționat funcționarea Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea. Confundă ședințele Consiliului Local cu ședințele operative pe care le ține cu șefii direcțiilor din Primărie, ședințe unde doar el are un cuvânt de spus.

Gutău nu poate accepta separarea puterilor în administrația publică locală și nu vrea să înțeleagă că mandatul 2016-2020 s-a încheiat, iar actualul Consiliu Local are altă componență. Nu vrea să accepte că cei care sunt acum consilieri locali nu sunt subordonații lui, iar Consiliul Local funcționează independent de Instituția Primarului, voința sau acțiunile lui. În asociere cu secretarul Primăriei refuză organizarea ședințelor de Consiliu Local, ședințe convocate de cei 12 consilieri locali care au format majoritatea. Refuză și suplimentarea cu propunerile majorității consilierilor locali a punctelor de pe ordinea de zi a ședințelor convocate de primar.

Aceste acțiuni se constituie în mod evident într-o încercare de a obstrucționa buna funcționare a Consiliului Local cu scopul de a controla toate proiectele de hotărâre care se discută și eventual aprobă în CL. Mai mult, prin conferințe de presă, emisiuni TV, comunicate de presă, interviuri și articole prezentate în mass media locală, Gutău asmute opinia publică asupra consilierilor locali, care formează majoritatea în Consiliul Local, cu intenția de a pune presiune pe aceștia pentru a-i aproba toate proiecte HCL propuse de el.

Prin aceste acțiuni care depășesc cadrul legal, Gutău vrea să impună Consiliului Local ce hotărâri să ia. Prin intimidare, defăimare și amenințare la adresa celor 12 consilieri locali ce formează actuala majoritate, Gutău dorește să-și impună un control asupra a tot ceea ce se discută și aprobă în ședințele de Consiliu Local.

Mai sus am publicat textul scris de cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea, care dețin contul de fb „Scoatem Vâlcea din Mizerie” și este primul din care vor urma. Menționăm că le vom promova textele care merită aduse în atenția opiniei publice, atât timp cât edilul continuă să jignească contestarii activității administrației publice, dar și a lui personal ca și primar. Tinerii care dețin acest cont au demonstrat că au o foarte bună cunoaștere a administrației publice și sunt și foarte bine documentați, dorind, prin textele lor, doar să aducă în atenția opiniei publice ce se întâmplă în municipiul condus de primarul Gutău Mircia.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.