ETA vrea sa intre pe piata producatorilor de biocombustibili

Societatea care asigur─â transportul ├«n comun ├«n R├ómnicu V├ólcea inten┼úioneaz─â s─â┬á produc─â biodiesel, un produs sintetic ob┼úinut din gr─âsimi vegetale ┼či animale care poate ├«nlocui motorina. Conducerea┬á ETA vrea s─â reduc─â astfel cheltuielile cu combustibilul care anual dep─â┼česc trei milioane de lei.

Autobuze noi ┼či un service modern, cu fonduri europene

Aproape jum─âtatea din autobuzele care circul─â prin R├ómnicu V├ólcea sunt un adev─ârat pericol pentru c─âl─âtori, ├«ntruc├ót sunt foarte vechi. Cel pu┼úin 15 dintre mijloacele de transport pe care le folose┼čte ETA ar fi trebuit scoase din uz de acum 12 ani, ├«ns─â pentru c─â nu sunt bani pentru cump─ârarea unora noi sunt men┼úinute ├«n continuare pe traseu de┼či ele sunt ┼či o mare cheltuial─â pentru societate. Practic, peste 30 la sut─â de venituri se duc pe repara┼úii ┼či pe ├«ntre┼úinerea acestor ma┼čini. ÔÇ×Acestea sunt autobuze pentru care noi cheltuim foarte mult ca sa le men┼úinem ├«n func┼úiune pentru c─â nu avem altele, iar necesarul parcului, unul optim ca s─â func┼úion─âm ├«n mod normal pe toate traseele ┼či s─â facem toate cursele din jum─âtate ├«n jum─âtate de or─â ar trebui s─â fie mult mai mare dec├ót este ├«n prezentÔÇŁ, spune Ion Popescu, directorul societ─â┼úii. ├Än total parcul auto al ETA num─âr─â ├«n prezent 38 de autobuze ┼či nou─â microbuze, insuficiente ├«ns─â pentru a acoperi optim toate traseele. Ideal ar fi ca ETA, societate al c─ârui ac┼úionar majoritar este Prim─âria municipiului R├ómnicu V├ólcea, s─â aib─â minim 55 de autobuze, dar deocamdat─â nu sunt fonduri pentru a achizi┼úiona at├ótea. Totu┼či, conducerea societ─â┼úii a g─âsit o solu┼úie ca s─â ├«nnoiasc─â parcul ┼či au apelat la programele europene prin care se pot ob┼úine granturi. ÔÇ×Avem deja ├«n lucru dou─â proiecte, unul pentru achizi┼úionarea a 15-20 de autobuze noi, la schimb cu cele vechi, ┼či un altul de realizare a unui service auto, dintre cele mai moderne pentru mijloacele noastre de transport. Proiectul pentru autobuze se ridic─â undeva la 2,5-3 milioane de euro, iar cel pentru service-ul auto undeva la 600 de mii -700 de mii de euro. ├Än acest din urm─â proiect este inclus─â ┼či reabilitarea cl─âdirilor, de fapt o modernizare a celor patru construc┼úii mari ┼či a celor c├óteva mai mici care se afl─â ├«n curtea societ─â┼úii cu fonduri nerambursabile de la Uniunea European─â.┬á Ele nu sunt proprietatea noastr─â. Sunt ale prim─âriei care ni le-a concesionat, dar este un mare avantaj ┼či pentru noi ┼či pentru Prim─ârie dar ┼či pentru cet─â┼úeni s─â putem s─â le d─â o alt─â fa┼ú─â, modern─â, cu bani europeniÔÇŁ, a mai precizat directorul ETA

Biodiesel producţie proprie, în loc de motorină

Pentru a reduce cheltuielile, conducerea ETA ┼či-a propus s─â se apuce s─â fabrice ┼či combustibil, de fapt un produs sintetic ob┼úinut┬á din gr─âsimi vegetale ┼či animale ce poate substitui total sau par┼úial motorina. ÔÇ×Noi avem un consum foarte mare de motorin─â ┼či asta afecteaz─â bugetul nostru cu circa 30-35 de miliarde de lei vechi pe an, a┼ča c─â ne-am g├óndit s─â construim o sta┼úie ├«n care s─â producem noi biodiesel pe care s─â-l folosim ├«n combina┼úie cu motorina, a┼ča cum se folose┼čte ┼či ├«n occident cu o reducere a pre┼úului pentru combustibil destul de semnificativ─â. Nu necesit─â un spa┼úiu foarte mare ┼či ├«n plus, pe l├óng─â faptul c─â ne va permite s─â redistribuim propriii angaja┼úi vom putea crea ┼či noi locuri de munc─â. Inten┼úia noastr─â este s─â ├«ncepem chiar ├«n acest an proiectul, care ├«n momentul de fa┼ú─â este ├«n faza de elaborare. Calculele sunt f─âcute pentru a produce ├«n jur de 700 de litri de biodiesel pe or─â , materia prim─â, uleiuri consumate, cele vegetale, untur─â urm├ónd s─â o achizi┼úion─âm de la restauranteÔÇŁ, spune Ion Popescu.

Transportul din Râmnic, afectat de ceea ce se întâmplă la Oltchim

Societatea de transport ├«n comun din R├ómnicu V├ólcea ar putea avea ├«ns─â probleme din cauza combinatului chimic. Deoarece o parte ├«nsemnat─â a curselor ETA sunt c─âtre platforma chimic─â, o posibil─â schimbare la Oltchim ar duce la anularea unor curse. ÔÇ×Autobuzele deservesc ├«n primul r├ónd cet─â┼úenii care merg ┼či se ├«ntorc de la serviciu, ├«n special pe platform─â. Va fi o mare problem─â pentru noi daca se va ├«nt├ómpla ceva r─âu cu Oltchimul. Vom fi afecta┼úi foarte tare, ├«ntruc├ót circa 20-25 la sut─â din transportul nostru deserve┼čte platforma chimic─â ÔÇô Oltchim, Cet Govora, USG ┼či Vilmar┬á ┼či chiar dac─â unele dintre aceste firme au curse speciale, ┼či la noi este foarte ocupat─â zona acesta de transportÔÇŁ, a mai precizat directorul Popescu.