1,321 total views

Miercuri, 17 aprilie 2013, în sala Filarmonicii ,,Ion Dumitrescu’’ din Râmnicu Vâlcea a avut loc Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în prezenţa reprezentantului Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice – consilier superior Dragu Gigi, directorului ABA Olt – Ion Stoenescu, Grupului de suport tehnic pentru inundaţii al SGA Vâlcea şi membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţă în cadrul căreia a fost prezentat Manualul Primarului-  care oferă îndrumare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în caz de inundaţii şi secetă hidrologică.
În cadrul acestei şedinţe directorul ABA Olt a prezentat o informare privind efectele fenomenelor hidro-meteo periculoase în perioada 3.04 – 16.04.2013.
Şedinţa a fost deschisă de prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, care a dat cuvântul reprezentantului ministerului Mediului, consilier superior Dragu Gigi . La rândul său, aceasta a vorbit celor prezenţi despre actualizarea  manualului în baza directivelor europene, dar şi despre faptul că din 2010 ţara noastră are aprobată Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung. Mai exact, manualul vine în sprijinul activităţilor desfăşurate de autorităţile locale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.
Prezentul manual denumit “Manual al Primarului pentru managementul situaţiilor de urgenţă în caz de inundaţii şi secetă hidrologică” se adresează primarilor în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi celorlalţi membri ai acestor comitete. Acest manual sintetizează măsurile preventive, operative şi de reabilitare care se întreprind la nivel local  în situaţii de urgenţă generate de inundaţii şi secetă hidrologică.
Manualul primarului cuprinde modele de raportare în vederea realizării fluxului informaţional între Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În anexe este prezentat conţinutul cadru al Planului local de apărare împotriva inundaţiilor şi Normativul cadru de dotare cu materiale şi mijloace de intervenţie operativă a deţinătorilor de lucrări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, precum şi al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Biroul de presă
            Mihaela Coca,  Responsabil comunicare     
            e-mail: mihaela.coca@dao.rowater.ro
            Administraţia Bazinală de Apă Olt

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.