132 total views

Tânărul demnitar pesedist lucrează la un proiect de lege destinat medicinii şcolare

Deputatul PSD de Râmnicu Vâlcea, Constantin Rădulescu, se arată îngrijorat de numărul mare de elevi bolnavi aflaţi în unităţile şcolare din judeţ. Cu două săptămâni în urmă „Timpul de Vâlcea” atrăgea atenţia asupra statisticilor scoase în evidenţă de Direcţia de sănătate publică a judeţului privind bolile întâlnite în rândul elevilor din mediul urban. Datele cetralizate de şefii Sănătăţii vâlcene nu fuseseră însă transmise Inspectoratului General Şcolar Vâlcea. Conform acestora, unul din şase elevi se confruntă cu una din următoarele boli: vicii de postură, vicii de refracţie, boli renale, boli neuropsihice, boli metabolice şi de nutriţie cronice.

„Lucrez la un document important”

Singurul care şi-a manifestat cu adevărat îngrijorarea faţă de acest fenomen a fost tânărul parlamentar vâlcean. „De peste 10 zile lucrez la un document pe care l-a anunţat deja Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor. Am în vedere o evaluare a sistemului de asistenţă medicală în şcoli. Sunt îngrijorat de situaţia sănătăţii copiilor din şcolile vâlcene. Din informaţiile asistenţilor şi supraveghetorilor sistemul de asistenţă medicală şcolară este deficitar. Atât educatoarele, învăţătorii, cât şi profesorii se confruntă cu situaţii extrem de grele. În grădiniţe de exemplu nu există un spaţiu de carantină. Copii bolnavi sunt ţinuţi în aceleaşi spaţii cu cei sănătoşi, astfel încât propagarea viruşilor se face extrem de rapid. Vor trebui amenajate spaţii sterile”, susţine deputatul Rădulescu. În perioada imediat următoare, tânărul parlamentar vâlcean şi-a programat mai multe vizite în şcolile din judeţ pentru a observa la faţa locului carenţele sistemului de asistenţă medicală în unităţile de învăţământ.

Frâncu, prompt, Grigorescu în întârziere

Solicitările trimise instituţiilor de resort şi administraţiei publice locale, pentru evidenţierea lipsurilor în sistemul de asistenţă sanitară i-au creat un car de nervi deputatului Constantin Rădulescu. Dacă de la Primăria Râmnicului statistica vizând numărul de copii bolnavi şi bolile de care aceştia suferă a sosit extrem de rapid, colegul său de partid, Remus Grigorescu, inspector general şcolar amână de aproape două săptămâni răspunsul cerut de deputat. „Ţin să-i mulţumesc domnului primar Frâncu. Mi-a răspuns la obiect şi foarte prompt. Din păcate, de la inspectorul general Grigorescu încă mai aştept un răspuns. Sper să nu fiu nevoit să îl solicit ministerului de resort”, a punctat Rădulescu. Proiectul pe care îl dezvoltă tânărul parlamentar vâlcean se referă atât la asigurarea asistenţei sanitare în fiecare şcoală de pe raza judeţului, cât şi dezvoltarea serviciilor stomatologice destinate elevilor din şcoli. „Am gândit acest ultim punct pe două paliere, fie prin iniţierea unui program naţional, dar atunci, ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei vor trebui să prezinte un buget în acest sens, fie printr-un parteneriat public-privat cu clinici de stomatologie. Sper să găsesc înţelegere la stomatologii din Vâlcea”, a mai spus Constantin Rădulescu. În perioada imediat următoare Sărbătorilor Pascale, deputatul vâlcea şi-a propus să iniţieze un dialog pe această temă cu reprezentanţii Colegiului Stomatologilor din judeţ.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.