250 firme infiintate de la inceputul anului

De┼či num─ârul firmelor care se desfiin┼úeaz─â ├«n jude┼ú r─âm├óne ridicat, ├«n ultima perioad─â s-a constat c─â v├ólcenii au prins din nou gustul afacerilor proprii. De la ├«nceputul anului ┼či p├ón─â acum ├«n V├ólcea s-au ├«nfiin┼úat aproape 250 de firme noi, ├«n timp ce la capitolul dizolv─âri apar doar 73 de firme.

├Än ceea ce prive┼čte domeniile de activitate, conform datelor Oficiului Registrului Comer┼úului de pe l├óng─â Tribunalul V├ólcea, cele mai multe firme noi sunt ├«n domeniul comer┼úului. Numai pu┼úin de 34 de firme care se ocup─â de v├ónzarea de diverse produse ┼či servicii ÔÇô de la saloane de coafur─â ┼či p├ón─â la firme care acord─â consultan┼ú─â pentru afaceri ┼či management au fost ├«nmatriculate ├«n jude┼ú. Al┼úi 17 patroni au ales s─â ├«┼či deschid─â magazine ├«n care s─â v├ónd─â diverse produse. Nici la capitolul baruri ┼či restaurante V├ólcea nu st─â r─âu, de la ├«nceputul anului ┼či p├ón─â acum fiind deschise numai pu┼úin de 13 localuri care au ca obiect de activitate principal servirea b─âuturilor, la egalitate cu num─ârul de firme ├«nfiin┼úate pentru transportul rutier al m─ârfurilor. Un domeniu de activitate ├«n care v├ólcenii s-au ar─âtat interesa┼úi s─â investeasc─â este cel al construc┼úiilor, nou─â noi firme ├«n acest domeniu fiind ├«nmatriculate ├«n aceste dou─â luni ale anului 2013, dar ┼či taximetria a r─âmas o meserie cu c─âutare ├«n jude┼ú, ┼čapte firme fiind ├«nregistrate cu acest domeniu de activitate. Practic, de la ├«nceputul anului ┼či p├ón─â acum, Oficiul Registrului Comer┼úului V├ólcea a ├«nregistrat 234 de noi firme, cele mai multe, 129 fiind persoane fizice ┼či doar 105 persoane juridice. Comparativ cu anii anteriori ├«ns─â se constat o cre┼čtere a num─ârului de firme nou ├«nfiin┼úate fat─â de cele care se ├«nchid. De altfel, V├ólcea a stat bine la acest capitol ┼či ├«n 2012. potrivit datelor statistice ale registrului Comer┼úului, ├«n perioada 1 ianuarie ÔÇônoiembrie 2012 ├«n V├ólcea fiind ├«nmatriculate 2.028 de firme, cu aproape 300 mai multe dec├ót ├«n perioada similar─â a anului 2011. ├Än total , la finele lui noiembrie 2012, pe pia┼úa v├ólcean─â activau peste 15 mii de comercian┼úi, aproximativ 9000 dintre ei fiind persoane juridice ┼či doar 6200┬á persoane fizice autorizate.
Lovi┼úi de criz─â patronii v├ólceni continu─â ├«ns─â s─â se prezinte s─â ├«┼či ├«nchid─â afacerile. ├Än primele dou─â luni ale anului, 73 de firme din jude┼úul V├ólcea au fost deja dizolvate, motivul principal, ca la nivel na┼úional de altfel, fiind fiscalitatea exagerat─â, dar ┼či criza economic─â care i-a determinat pe mul┼úi s─â trag─â obloanele peste┬á afacerile lor care nu mai sunt rentabile.