AMBULANTA PE VALEA LOTRULUI

Prin trei adrese succesive (numerele 15.423/17 decembrie 2012, 11/10 ianuarie 2013 ┼či 101/30 ianuarie 2013), Consiliul Jude┼úean V├ólcea a solicitat Ministerului S─ân─ât─â┼úii s─â aprobe ├«nfiin┼úarea, la Voineasa, a unui punct de lucru subordonat Substa┼úiei de Ambulan┼ú─â Brezoi.
Cele trei cereri au fost argumentate nu numai prin faptul c─â ├«n prezent aproximativ 5000 de locuitori nu beneficiaz─â de servicii specializate, paramedicale ┼či de transport rapid al pacien┼úilor la unit─â┼úile spitalice┼čti, c├ót mai ales prin necesitatea unei ambulan┼úe pentru interven┼úii de urgen┼ú─â ├«n zona amenaj─ârii turistice de la Vidra ÔÇô Ob├ór┼čia Lotrului.
Ieri, pe adresa pre┼čedintelui Consiliului Jude┼úean, Ion C├«lea, a sosit r─âspunsul mult a┼čteptat. Direc┼úia Organizare ┼či Politici Salariale din cadrul Ministerului S─ân─ât─â┼úii a comunicat c─â a fost aprobat─â ├«nfiin┼úarea Punctului de Lucru Voineasa al Substa┼úiei de Ambulan┼ú─â Brezoi.
ÔÇ×Pentru folosirea ambulan┼úei care se va afla la baza p├órtiilor de schi ÔÇô a declarat pre┼čedintele Ion C├«lea, – Ministerul a aprobat ┼či deblocarea a dou─â posturi de asistent medical generalist, precum ┼či a dou─â posturi de ┼čoferi care vor asigura exploatarea autosanitarei. De asemenea, prin ├«nfiin┼úarea punctului de lucru ambulan┼úier se vor ├«ndeplini ┼či condi┼úiile impuse pentru omologarea p├órtiilor de schi din Mun┼úii LotruluiÔÇŁ.
Compartimentul de relaţii cu mass media