787 total views

Prin trei adrese succesive (numerele 15.423/17 decembrie 2012, 11/10 ianuarie 2013 şi 101/30 ianuarie 2013), Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat Ministerului Sănătăţii să aprobe înfiinţarea, la Voineasa, a unui punct de lucru subordonat Substaţiei de Ambulanţă Brezoi.
Cele trei cereri au fost argumentate nu numai prin faptul că în prezent aproximativ 5000 de locuitori nu beneficiază de servicii specializate, paramedicale şi de transport rapid al pacienţilor la unităţile spitaliceşti, cât mai ales prin necesitatea unei ambulanţe pentru intervenţii de urgenţă în zona amenajării turistice de la Vidra – Obârşia Lotrului.
Ieri, pe adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a sosit răspunsul mult aşteptat. Direcţia Organizare şi Politici Salariale din cadrul Ministerului Sănătăţii a comunicat că a fost aprobată înfiinţarea Punctului de Lucru Voineasa al Substaţiei de Ambulanţă Brezoi.
„Pentru folosirea ambulanţei care se va afla la baza pârtiilor de schi – a declarat preşedintele Ion Cîlea, – Ministerul a aprobat şi deblocarea a două posturi de asistent medical generalist, precum şi a două posturi de şoferi care vor asigura exploatarea autosanitarei. De asemenea, prin înfiinţarea punctului de lucru ambulanţier se vor îndeplini şi condiţiile impuse pentru omologarea pârtiilor de schi din Munţii Lotrului”.
Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.