1,355 total views

….mergând astfel din greșeală în greșeală, ultimul exemplu fiind la conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea unor oameni de afaceri care dețin societăți comerciale și chipurile au contribuit la o dezvoltare economică de excepție a orașului.

Potrivit „Regulament privind conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea”, la Capitolul II – Modalitatea de conferire a Titlului de Cetățean de Onoare, la Art. 8 se specifică -„diploma de conferire a Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea și insigna de Cetățean de Onoare se înmânează titularului în cadrul ședinței CL în cadrul căreia a fost adoptată hotărârea de conferire a acestui Titlu sau de către primarul municipiului cu ocazia unor evenimente festive imediat ulterioare ședinței CL…”

Mutu, Tudor și Boromiz nu s-au putut „apleca” să fie prezenți în ședința de CL

De la ședința din 28 august și până vineri 13 septembrie, Mircia Gutău nu a avut organizat nici un eveniment festiv în care ar fi putut acorda Titlurile, în schimb a organizat unul special, în „casa” celei mai mari „doamne” care „este capabilă de orice, având obedienți la mai toate nivelurile decizionale județene” și despre a cărei activitate „economico-dubioasă” s-au scris tomuri întregi.

Nu vrem să focalizăm subiectul asupra domniei sale, e prea „cunoscută” de vâlceni, deși cazul ar merita reluat și comentat pe episoade, pentru a se vedea cui a dat edilul CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE. La o simplă căutare pe internet găsim articole ce au vizat „vânzarea petrolului, despre firmele Oil Tudav și Emiand cu datorii de aproximativ 40 de miliarde lei în detrimentul firmei RARORA, concesionarea izvoarelor de la Olănești și multe, multe altele”. Dar ne oprim aici, nu are rost să continuăm, pentru că nu merită și nu intenționăm să ducem un război cu „prea-cucernica” afaceristă.

Mircia Gutău deja plătește scump pentru gestul incalificabil

Comentariile negative din spațiul public, și pe care sigur le-a văzut și dumnealui sau i-au fost aduse la cunoștință, sunt pline de insulte grele, dar și mențiuni gen: „din nou Gutău și-a mai pus o bilă neagră”. Sunt cetățeni care îl acuză pe edil că „și-a bătut joc de termenul ONOARE, când a început să dea cu onoarea în madam Tudor, s-a compromis jigodește”. Deci, iată, Mircia Gutău plătește scump ce face de capul lui. Probabil dumnealui o să spună că cei care fac astfel de comentarii sunt cei care nu au pus o cărămidă în viața lor și care habar nu au de nimic. O avea dreptate?

Deși edilul a încălcat acest Art. 8 din Regulament, atunci când a hotărât să acorde CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE pe care Consiliul Local o poate conferi unor cetățeni români sau străini, în afara instituției – Primăria Râmnicu Vâlcea – și a ales o locație privată fără prezența consilierilor locali care au aprobat această distincție, a promovat „evenimentul” în cadru oficial, adică pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Și, accesând link-ul http://www.primariavl.ro/component/k2/item/7225-primarul-ramnicului-mircia-gutau-a-acordat-vineri,-13-septembrie,-la-hotel-ramada-titlurile-de-ceta%C8%9Bean-de-onoare-oamenilor-de-afaceri-maria-tudor,-dorina-%C8%99i-dan-mutu,-precum-%C8%99i-lui-constantin-boromiz – se poate observa că s-au publicat doar câteva imagini și nici măcar cel mai mic text care să conțină un cuvânt de mulțumire al celor care au primit CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE și care au ajuns unde au ajuns datorită zecilor de mii de vâlceni pe care majoritatea i-au exploatat cu salarii mizere, în timp ce ei au prosperat și azi sunt „mari” Cetățeni de Onoare. De exemplu, este cunoscut faptul că în lanțul magazinelor Annabella angajații se schimbă ca pe șosete.

Cetățenii de Onoare nu sunt scutiți de taxe și impozite

Și pentru a elucida din comentariile apărute în spațiul public, în urma „evenimentului”, mai jos publicăm și Regulamentul pentru conferirea Titlului din care reiese și care sunt drepturile pe care le primește un Cetățean de Onoare și anume: înscrierea numelui pe panou, participarea la ședințele festive, gratuitate pe transport, acces gratuit la spectacole, sprijin în rezolvarea problemelor de sănătate, internarea cu prioritate în cămin sau azil de bătrâni.

Dar, Titlul implică și indatoriri și o menționăm pe cea mai importantă – „cunoașterea prevederilor prezentului Regulament de către fiecare candidat la Titlu de Cetățean de Onoare al Municipiului

Râmnicu Vâlcea” și este evident că nici unul din cei care au fost premiați cu CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCȚIE nu cunoaște Regulamentul. Dacă îl cunoșteau, trebuia să-l refuze pe Mircia Gutău și să accepte distinția în cadrul oficial și nu în unul privat. Păcat că această îndatorire nu este menționată ca și condiție, în Regulament, la Capitolul IV – Retragerea Titlului de Cetățean de Onoare.

De bun simț era ca cei nominalizați să vină în ședința publică și, în fața camerelor de luat vederi, în fața consilierilor, în fața tuturor celor prezenți, să țină fiecare un scurt discurs măcar pentru vâlcenii care au contribuit la averile uriașe pe care cu toții le dețin datorită lor.

Publicitate gratuită pe site-ul instituției

Mircia Gutău se pare că nu face altceva decât să facă publicitate gratuită pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, agentului economic care deține hotelul din centrul orașului, adică „prea-cucernica” Maria Tudor.

În Raport la proiectul de hotărâre se specifică: „înmânarea însemnelor specifice acestui titlu (diploma de acordare și legitimația aferentă) va avea loc într-un cadru festiv și în prezența mass-media”. În primul rând, în Regulament se face vorbire de o insignă cu însemne speciale și nu de legitimație. În al doilea rând, cadru festiv în hotel privat? Regulamentul spune clar: în cadrul unui eveniment festiv pe care îl desfășoară Primăria prin primar, imediat după ședința de CL, în care se poate adăuga și decernarea Titlului de Cetățean de Onoare și în nici un caz nu faci chermeză cu masă și băutură, în casă privată. În al treilea rând, care mass-media? S-a fugit de mass-media!

Să nu uităm că orașul deține în instituția – Consiliul Județean – o sală mare special pentru evenimentele memorabile ale instituțiilor, unde ar fi putut avea loc și această decernare de Titluri.

Festiv = solemn, festiv = instituție, festiv = mass-media în masă și nu de casă și putem continua…

Apropo, imaginile postate pe site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea credem că sunt făcute de un amator care nu a știut sub nici o formă să expună o prezentare de calitate. Așa cum se poate observa, nici măcar o imagine de ansamblu cu primarul, viceprimarii și Cetățenii de Onoare, doar imagini haotice și nici măcar cea din deschidere nu este una de excepție. ÎNCADRARE ZERO!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.